info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İzmir Milli Parkını İstiyor

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Kuş cennetinin Milli Park ilan edilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İzmir Kuş cennetinin Milli Park ilan edilmesi için 2012 yılında yapılan çağrıya Başbakan tarafından  olumlu cevap verildiğini kaydeden Prof. Dr. Sıkı, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İzmir Kuş cennetinin 2873 sayılı Milli Parklar Kanunun kapsamında değerlendirilmesi ve incelenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından İzmir Kuş cennetinin Milli Park ilan edilmesi için Ön Etüt Raporu hazırlandı ve alanın sınırlarını ve özelliklerini gösteren bilgi ve belgeler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne 2013 yılında gönderildi” diye konuştu. 
İzmir’e komşu illerden Balıkesir’de 2, Manisa’da 1, Aydın’da 1 ve Muğla’da 1 Milli Park olduğu halde İzmir’in hiç Milli Parkı olmadığını ifade eden Prof. Dr. Sıkı, şunları söyledi;
 
“İzmir Kuş cenneti; Türkiye’de görülen 474 kuş türünden 291 farklı kuşun yaşadığı ve 107 kuş türünün kuluçkaya yattığı, Dünya’da soyları azalan Tepeli Pelikan ve Flamingoların ürediği Türkiye’deki önemli yerlerden biri olması nedeni ile Milli Park olmayı fazlası ile hak eden değerli bir sulak alandır. 
 
İzmir Kuş cenneti çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz en önemli Doğa mirasımızdır. Dünya’nın hiçbir ülkesinde İzmir gibi Metropol bir şehrin yanı başında bu kadar çok kuş türünün barındığı ve kuluçkaya yattığı sulak alan bulunmamaktadır. Başbakan tarafından uygun görülmesi ve ilgili Bakanlıklara vereceği talimat ile İzmir Kuş cennetinin Milli Park ilan edilmesi yıllardır daha önceki Hükümetler tarafından ihmal edilmiş bir çevre koruma projesidir. İzmir Kuş cennetinin Milli Park ilan edilmesi için İzmir’deki Resmi ve özel kurumlar yanında tüm sivil toplum kurumları tüm İzmirliler ve 20 bin Flamingo ve 6 bin yavrunun gözü kulağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği müjdeli haberi beklemektedir.” Dedi.