info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İzmir`de Orman Yangını

İzmir`in Bayındır ilçesindeki orman yangınına müdahale sürüyor. Alevler hala kontrol altına alınamadı. Yaklaşık 500 hektar alanın yandığı belirtildi. Alevlerin Manisa`nın Turgutlu ilçesinde de etkili olması üzerine yaklaşık 2 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangını devam ediyor.

Yüzlerce ağaç ve orman canlısı alevlerin arasında yok oldu.

Havadan ve karadan müdahaleye rağmen alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

135 arazöz, 16 dozer ve 20 su tankerine, 7 helikopter ve 3 amfibi uçağı havadan destek oldu.

Aydın, Muğla ve Manisa'dan da bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

250 hektarlık alanda etkili olan yangında, ormanlık alan büyük ölçüde zarar gördü. Çok sayıda hayvan telef oldu.

Alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olmaya başladı.

2 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Turgutlu'daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine taşındı. Buradan da vatandaşlar yakınlarının yanlarına yerleşmek üzere, çevredeki kırsal mahallelere götürüldü. Bir kısmı da ilçe merkezine götürülerek öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Yangının çıkış nedeni, alevler kontrol altına alındıktan sonra araştırılacak.

Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve üzüntü yaşayan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

İki mahalleyi tehdit eden yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli önlemler alınırken, mahalle sakinlerinden gönüllülerin de söndürme çalışmalarına destek verdiği görüldü.

Gece boyunca etkili olan yangına ekipler karadan müdahale ederken günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler ve amfibi uçaklar da söndürme çalışmaları için devreye alındı.

Ergenli Barajı ve Gölmarmara Gölü'nden su dolumu yapan helikopter ve amfibi uçaklar, yangının kontrol altına alınması için yoğun mesai harcıyor.

"YANGINDA KONTROLÜ SAĞLAMAK ÜZEREYİZ"

Söndürme çalışmalarına katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, ekiplerin çalışmalarını helikopterle havadan koordine ediyor.

Yangının tehdit ettiği yerleşim bölgesine gelen Temur, yangının henüz kontrol altına alınamadığını ancak ekiplerin büyük bir gayretle söndürme çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

Gece boyunca ekiplerin uyumadan çalıştığını ifade eden Temur, şöyle konuştu:

"Yangında şu an kontrolü sağlamak üzereyiz. Yangının en etkili olduğu yer Kerpiçli Mahallesi civarı oldu. Yangında can kaybı yok. Tüm mahallelerin girişinde ekiplerimiz hazır bekliyor. Bugün hızlı bir şekilde müdahale ederek, yangını kontrol altına alacağız. 150 arazöz, 8 helikopter, 4 uçak ve yaklaşık 18 dozer ile müdahale ediyoruz. Şu an net bir şey söylemek için erken ama yaklaşık 500 hektar alan yandı."