info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kar ve Yağmur Uyarıları Sürüyor

Soğuk hava dalgası doğuya doğru hareket etti.

Sabah Hakkari ve Şırnak'ın, gece ise Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer yoğun kar bekleniyor . İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'de sabah kuvvetli rüzgar beklenirken, hava sıcaklığı batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 4 ila 8 derece azalacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bingöl çevreleri, İzmir’in kuzey ve batı kesimleri ve Şanlıurfa’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak’ın yükseklerinde, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara Bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunuyor.

BATI KESİMLERDE SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneybatı, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’de sabah saatlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı -2
İstanbul: Çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri yağmurlu 9
Adana: Parçalı bulutlu 13
Antalya: Parçalı bulutlu 13
Samsun: Parçalı bulutlu 3
Trabzon: Parçalı çok bulutlu 5
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı -4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6