info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kar Yağışlarında Bu Gece ve Yarına Dikkat

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evlerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evlerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu. AKOM, İstanbul için hazırladığı kar raporunda Şile, Beykoz, Ağva ve Silivri'de kar kalınlığının 20 cm'ye çıktığını açıkladı. Meteoroloji yaptığı açıklamada, bu gece ve yarın yağışların kuvvetleneceğini açıkladı. Hafta sonu ise hava ısınacak. Yetkililer, İstanbullara mecbur kalmadıkça araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarıyla ulaşımlarını sağlamaları uyarısında bulundu.

ULAŞIMA KAPANDI
İstanbul-Ankara arasındaki TEM otoyolunun Ankara'ya gidiş istikameti  Düzce kesiminde ulaşıma kapandı.

BU GECEYE DİKKAT
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa  Yıldırım, İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının bu  akşam ve gece boyunca öncelikle Anadolu yakası, ardından da il genelinde  kuvvetlenmesinin beklendiğini ifade ederek, kentteki kar yağışının yarın akşama  kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.   
 
Yıldırım,  İstanbul'da bu sabah ölçülen  en düşük sıcaklıkların Sarıyer, Kartal ve Eminönü'nde sıfır, Samandıra, Sabiha  Gökçen Havalimanı ve Florya'da eksi 1 ve Çatalca'da eksi 3 olduğunu bildirdi.

Kar kalınlıklarının Kartal'da 3, Çatalca'da 4, Sabiha Gökçen  Havalimanı'nda 8 santimetre olarak ölçüldüğünü dile getiren Yıldırım,  “İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, bu akşam ve gece öncelikle  Anadolu yakasında ardından da il genelinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kar yağışı  yarın akşama kadar sürecek” dedi.

Yıldırım, kar yağışının yarın yine aralıklarla devam edeceğinin ve akşama  kadar süreceğinin tahmin edildiğini bildiren Yıldırım, cuma gününden itibaren  yağışların etkisini kaybedeceğini ve havaların ısınmaya başlayacağını söyledi.

Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yarın aralıklı kar yağışlı eksi  1-3, cuma günü parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve  pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

Mustafa Yıldırım, poyraz fırtınasının da yarın İstanbul'da etkisini  kaybetmesinin beklendiğini ifade ederek, bu gece ve yarın İstanbul'un başta  yüksek kesimlerinde olmak üzere görülecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların  tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

"Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul’da gece yarısından sonra etkili oldu. Aralıklarla yağan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdı. Sabah işlerine giden insanlar yolların açık olması nedeniyle hiçbir sorun yaşamadı. Tuzlama ekipleri buzlanma ihtimaline karşı yolları sürekli kontrol etti. Birçok ilçe beyaza büründü. Yollarda kayan dikkatsiz sürücüler de maddi hasarlı kazalar yaşadı.    

İstanbul’u 2 gündür etkisi altına alan yağışlı hava dün gece yer yer etkili oldu. Hava sıcaklığı bir çok yerde -1 dereceye kadar düştü. Ana arterleri açmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kar temizleme araçları aralıksız tuzlama çalışması yaparak gündüz İstanbulluların işyerlerine rahat ulaşabilmesi için uğraş verdi.

Sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar sokaklarda ve damlarda biriken karla karşılaştı. Birçok vatandaş da özel araçlarına binmeyerek toplu taşıma araçlarını tercih etti. Günlerdir konuşulan kar yağışı İstanbullulara korkulanı yaşatmadı.