info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kardeşi İçin Canını Verdi

İlköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Gülistan Gökçe, ailesiyle arasında husumet bulunanların silahlı saldırısında can verdi. Gökçe nin 2 yaşındaki kardeşini korumak için üzerine kapandığı belirlendi

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Göynük köyünde yaşayan Gülistan Gökçe 12 yaşındaydı. İlköğretim 6 sınıfı öğrencisi olan Gülistan'ın en büyük umudu okumak, sözü dinlenir biri olmak ve en başta da köyündeki husumeti bitirmekti. Çünkü bilmediği, anlamadığı bir kavganın ve korkunun içinde büyüyordu. Ancak Gülistan'ın hayallerinin peşinden koşmasına izin vermediler. Anlam veremediği husumet, sıcak kurşunlara dönüşüp üzerlerine yağarken, Gülistan korkuların verdiği refleksle 2 yaşındaki kardeşine siper oldu ve baharda bir tomurcuk olarak soldu.

 
İki noktadan yaylım ateşi
Göynük köyünde yaşayan Gökçe ve Oğuz ailesi arasındaki mera arazisi paylaşımı yüzünden husumet vardı. Bu yüzden Gökçe ile Oğuz ailelerinin fertleri arasında köyde sık sık kavgalar ve tartışmalar oluyordu.
 
Önceki gün Gökçe ailesi kaybettikleri bir yakınları için evlerinde taziyeleri kabul etmeye başladı. İddiaya göre taziye evinin çevresinde pusu kuran Oğuz ailesi, evden çıkanlara iki ayrı noktadan ateş açtı. Açılan ateşte Hüseyin Uğur, Burhan Kayar, Gülistan Gökçe, Murat Gökçe, İsmet Özcan ve Özcan Gökçe yaralandı.
Yaralılardan Özcan Gökçe yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan kardeşi Gülistan Gökçe, Karlıova Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Burada kalbi duran Gülistan Gökçe, doktorların yoğun çabası sonucu yaşama döndürülerek, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.
 
Taşımalı sistemle Kalençik Köyü İlköğretim Okulu'na giden 6'ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Gülistan Gökçe'nin, olay sırasında kardeşini kurtarmak istediği ortaya çıktı. Pusu kuranların açtığı ateş sırasında 2 yaşındaki kardeşinin kurşunların arasında kaldığını gören Gülistan Gökçe, koşarak kardeşinin yanına gidip üzerine kapanarak onu kurşunlardan korumaya çalıştı.  Gülistan Gökçe kendisine isabet eden 2 kurşunla yaşamını yitirirken, kardeşi yara almadan kurtulduğu belirlendi.
 
Köyde kavga yine alevlendi
Saldırıda yaşamını yitiren Özcan Gökçe ile Gülistan Gökçe köye getirelerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sırasında jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, Gökçe ailesinin bazı fertleri Oğuz ailesine ait bazı evleri taşladı, bir evi de ateşe verdi. Gökçe ailesinin, Oğuz ailesinden köyü terk etmesini istediği, ancak karşı tarafın bu talebe olumsuz yanıt verdiği belirtilildi. Köye giden Karlıova Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, iki aile fertlerini barıştırmak için görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada saldırıyı düzenlediği belirtilen Oğuz ailesinden 2 kişi olaydan sonra kaçtıkları, jandarmanın da yakalamaya çalıştığı öğrenildi.