info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meteoroloji den Çok Önemli 3 Uyarı

Baharda kışı yaşıyoruz!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri yağışlı gececek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ve Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak olmak üzere; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İstanbul'da sağanak yağış kentin büyük bir kısmında etkili oluyor. Günün ilk saatlerinde kentin iç bölglerinde etkili olan yağmur sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kentin büyük bir kısmında etkili olan sağanak yağış şehir içi trafiği de felç etti.

1) KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

2) KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

3) ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine, Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

POYRAZ MARMARA'DA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Marmara Denizi'nde iki gündür etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 13 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Hava koşullarının iyileşmesi için dünden bu yana Şarköy'de demirli bekleyen 12 gemi ile birlikte toplam 25 gemi, geceyi Şarköy sahillerinde geçirmek zorunda kaldı.

Geceyi Şarköy'de geçiren gemilerde bulunan personel şiddetli poyraz ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Bu arada Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede yağış ve kuvvetli rüzgar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Yetkililer, yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşların su baskınları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirttiler.