info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minik Ece Su Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Arabalı vapur kazasında hayatın kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz, son yolcuğunu uğurlandı.Kazadan kurtulan Ebru Güleren Yılmaz, kızının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Sirkeci-Harem seferini yapmaya hazırlanan arabalı vapurdan denize düşen araçta hayatın kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz için dün Halkalı Hoca Ömer Çetinsaya Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
 
Cenazeye kazadan kurtulan anne Ebru Güleren Yılmaz, aile yakınları ve Karadayı dizisinin ünlü oyuncuları da katıldı. Minik Ece’nin cenazesinin camiye gelmesiyle gözyaşları sel oldu. Anne Ebru Güleren Yılmaz ve yakınları Minik Ece’nin tabutuna son kez sarıldı.
 
 
Cenazeye anne Ebru Güleren Yılmaz’ın makyöz olarak çalıştığı Karadayı dizisinin ünlü oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Şebnem Dilligil, Başak Okay, Leyla Tuğutlu, Barış Falay, Aslı Orcan da katıldı.
 
BİNMEMİZ İÇİN ISRAR ETTİLER
 
Kazada kendisi de yaralanan teyze Mine Dalkılıç ise feribotta bir arabalık yer olduğunu söyledi. Dalkılıç, kendilerini çağıran görevliye beklemek istediklerini söylemelerine rağmen onun ısrar ettiğini, araçları kapağın üstündeyken feribotun hareket ettiğini ve bu nedenle denize düştüklerini anlattı. Sabah'ın haberine göre teyze Dalkılıç, "Ece'nin camı açıktı. Nasıl çıktık hatırlamıyorum. Sesi kulaklarımdan gitmiyor. Çığlık çığlığa 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu" dedi. Gözyaşlarını tutamayan dede İbrahim Yılmaz ise "Ece'mizi kaybettik. Anneannesi de komada. Olayda büyük bir ihmal var. İstanbul gibi bir yerde arabalı vapur iskelesinde çelik halat yok. Bu yüzden otomobil denize düştü. İnsan hayatı için hiçbir önlem alınmamış. Biz bu ihmalin peşinde olacağız" diye konuştu.
 
KAPTANIN İKİNCİ VAKASI 
 
Kaptan Erkan Atalay İm'in, 2010'da Bandırma-Yenikapı seferini yaparken Malta bayraklı New Breeze adlı kuru yük gemisiyle çarpışan İDO'ya ait Mehmet Reis feribotunun da kaptanı olduğu ortaya çıktı. İki kişinin yaralandığı kazaya, Malta gemisinin dümenini kilitlenmesinin neden olduğu açıklanmıştı.
 
İDO'DAN AÇIKLAMA
 
İstanbul Deniz Otobüsleri’nden (İDO) yapılan açıklamada, Sirkeci Araba Vapuru İskelesi’nde dün 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın ölümüyle ilgili olay hakkındaki teknik ve adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu üyelerinin bugün itibariyle İstanbul’a geldiği ve İstanbul Liman Başkanlığı ile birlikte tahkikatlarına başladığı vurgulandı. Ayrıca konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmasının da devam ettiği vurgulandı.
 
"ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜKTÜR"
 
İDO açıklamasında, "İDO olarak elimizde bulunan tüm bilgi ve görüntüleri yetkili makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Resmi incelemenin tamamlanmasının ardından inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak ve raporun gereklerini yerine getireceğiz. Yaşanmış olan kazadan ve yolcumuzun ölümünden dolayı üzüntümüz büyüktür" denildi.
 
3 KİŞİ SERBEST KALDI
 
Kazanın ardından Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı ile iki personel gözaltına alınmıştı. 3 kişi Deniz Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 
Savcılık sorgularının ardından savcılık, ''taksirle adam öldürmek'' suçlamasıyla tutuklanmaları için mahkemeye sevk edilen 3 kişi serbest bırakıldı. Gemi kaptanına yurtdışına çıkış yasağı konuldu.