info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

MİT TIR`ları davasında karar açıklandı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar`a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül`e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar`a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül`e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. 

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararların tümünü "Oy Birliğiyle" aldı Can Dündar ve Erdem Gül`ün yargılandığı "MİT TIR`ları haberi" davasında mahkeme "darbeye teşebbüs" ten beraat kararı verdi. Mahkeme, Dündar ve Gül hakkındaki "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne yardım" suçlamasıyla ilgili dosyanın ayrılmasını kararlaştırdı 

TUTUKSUZLUK DEVAM EDECEK 
Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırdı. Dündar ve Gül`ün tutuksuzluğu devam edecek. Can Dündar ve Erdem Gül için Yargıtay`daki temyiz süreci beklenecek. 

CAN DÜNDAR MAHKEMENİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ 
Gazeteci Can Dündar duruşma sonrası adliye önünde mahkemenin kararını değerlendirdi. "Kararı öğrendik az önce. Aslında şöyle söyleyeyim; 2 saat içinde 2 suikast yaşadık" diyen Can Dündar, "Birisi silahlıydı, diğeri yasaldı. İlk suikast sizlerin gözleri önünde oldu. 2`nci suikast kapalı oturumda gerçekleşti. Bir habercilik suçundan ben 5 yıl 10 ay, Erdem 5 yıl ceza aldı. 

Bu ceza sadece bizi sindirmeye, susturmaya yönelik değil. O kurşunlar sadece bizi susturmaya, sindirmeye, gazetemizi yazamaz hale getirmeye yönelik değil. Aynı zamanda sizleri, hepimizi, Türkiye basınını yazmaktan, konuşmaktan korkar hale getirmek için yapılmış bir suikasttır. Bu hukuki bir suikasttı. Ve baştan beri biz yaptığımızın gazetecilik olduğunu savunuyorduk. Anayasa Mahkemesi bizi tescil etti. `Evet bu bir gazetecilik, ifade özgürlüğü kapsamında bir haberciliktir` dedi. Ve mahkeme, Anayasa Mahkemesi`nin kararını elinin tersiyle iterek bunun bir suç oluşturduğunu söyledi" ifadesini kullandı.