info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muş’ta Hain Saldırı: Jandarma Komutanı Şehit Oldu

Malazgirt Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız, eşi ve çocuklarının da bulunduğu otomobilde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kulaksız kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Muş Malazgirt’de meydana gelen olayda, Binbaşı Arslan Kulaksız özel otomobilinde bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı.Hastaneye kaldırılan Kulaksız yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.
 
GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
 
Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
ARKADAŞLARINI ZİYARET ETMİŞLERDİ
 
Olay, saat 19.00 sıralarında Malazgirt ilçe merkezinde meydana geldi. Malazgirt İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, beraberinde eşi ile birlikte arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra kendi kullandığı otomobili ile evine dönmek üzere hareket etti. Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, ilçe merkezindeki Alay caddesinden geçerken pusu kuran teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı.
 
BİNBAŞI KULAKSIZ ŞEHİT OLDU
 
Saldırıda Binbaşı Kulaksız ağır yaralanırken, eşi ise hafif yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk bilgilere göre Binbaşı Kulaksız’ın ağır, eşinin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi.
 
Saldırı hakkında kısa bilgi veren Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ameliyata alındığını bildirdi. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
Saldırıda ağır yaralanan Binbaşı Arslan Kulaksız, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
 
ERDOĞAN’DAN KULAKSIZ’IN EŞİNE TELEFON
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş’ta hain saldırı sonucu şehit olan Malazgirt Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan için, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e taziye dileklerinde bulundu. Erdoğan ayrıca saldırıda yaralanan binbaşının eşini de telefonla arayadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Binbaşı Kulaksız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Aslan Kulaksız’ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e taziye dileklerini de iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit Binbaşı Kulaksız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy’dan da bilgi aldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.
 
GENELKURMAY’DAN YAZILI AÇIKLAMA
 
Genelkurmay Başkanlığı, Malazgirt’te teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız İçin bir açıklamada bulundu.
 
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada; ‘Silahlı saldırıya uğrayan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, saat 22.30’da şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz’ diye kaydetti.