info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nöbet Kulübesinde Ölüm

Edinilen bilgiye göre, K.S. (20), acemi birliğini Balıkesir Piyade Tugay Komutanlığı nda tamamladıktan sonra Erzurum a geldi. 10 günlük memleket iznini geçirdikten sonra Antalya 3. Tugay Piyade Komutanlığı na teslim oldu. İddiaya göre, bulunduğu birliğinde gece 05.00-07.00 nöbetine kalkan Piyade Er K.S., nöbet kulübesinde, yanında bulunan arkadaşının dolu şarjörünü istedi. Bu sırada havaya birkaç el ateş eden K.S., elindeki G-3 piyade tüfeğini çenesine dayayarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, K.S. (20), acemi birliğini Balıkesir Piyade Tugay Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra Erzurum'a geldi. 10 günlük memleket iznini geçirdikten sonra Antalya 3. Tugay Piyade Komutanlığı'na teslim oldu. İddiaya göre, bulunduğu birliğinde gece 05.00-07.00 nöbetine kalkan Piyade Er K.S., nöbet kulübesinde, yanında bulunan arkadaşının dolu şarjörünü istedi. Bu sırada havaya birkaç el ateş eden K.S., elindeki G-3 piyade tüfeğini çenesine dayayarak intihar etti.

Olaydan sonra, askeri ve sivil iki savcının olay yerine gelerek bilgi aldığını belirten K.S.'in amcası Nesim S., "Bize arayan birlik komutanı oğlumuzun intihar ettiğini ifade ederek, 'Yanında bulunan üst devre askerden dolu şarjörünü isteyen askerimiz havaya bir iki el ateş ettikten sonra G-3 piyade tüfeği çene altına tutarak intihar etmiştir. Üzgünüz, başımız sağ olsun' dedi" ifadelerini kullandı.

"ÇOK İYİM BABA, RAHATIM YERİNDE"

Oğlu K.S. ile iki gün önce son kez telefonla konuştuğunu açıklayan 9 çocuk babası Burhanettin S., "Balıkesir'de acemi birliğindeki eğitimini tamamladıktan sonra Erzurum'a geldi. 10 günlük iznini tamamladıktan sonra Antalya'daki birliğine teslim oldu. İki gün önce oğlum ile yaptığım telefon görüşmesinde gayet neşeli ve morali yerindeydi. Bana 'Çok iyim baba, rahatım yerinde' dedi. Birlik Komutanı ile yaptığımız telefon görüşmesinde ölüm olayında herhangi bir kastın olmadığını, tamamen olayın intihar olduğu yönünde bilgiler verildi. Adli Tıp'tan gelecek kesin ölüm raporunu bekleyeceğiz dedi.

İntihar eden Piyade Er K.S.'nin cenazesi, uçakla Erzurum'a getirildikten sonra memleketi olan Tekman ilçesi Toptepe köyünde toprağa verildi.