info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Numan Kurtulmuş: Mevcut Anayasanın Üzerinde Kan İzi Var

Ak Parti genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret için Tekirdağ’a geldi.

İlk görüşmesini Beyazköy mevkiindeki Özcanlar restoranda basın mensuplarıyla kahvaltıda gerçekleştiren Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, il başkanı Mestan Özcan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, eski milletvekilleri ve Ak Parti il yönetimleriyle basının karşısına geçen Numan Kurtulmuş; 

 “Türkiye ve Dünya gündeminin yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Gündemdeki bazı konuları sizinle paylaşmak ve hem Tekirdağ hem Türkiye kamuoyunu bilgilendirmek bakımından bazı görüşlerimi ifade etmek istiyorum. Öncelikle son günlerde sivil vatandaşlarımıza ve askerlerimize yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bölgede uzun süredir devam eden terör saldırılarında Türkiye’nin ne kadar canının yandığını hepimiz biliyoruz. Tekirdağ’da birçok şehidimizin geldiği illerden birisidir. Bu Türkiye için bir var oluş mücadelesidir. 

Hem Türkiye’nin içerisinde hem de dışarısında mücadele ederek her türlü mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu mücadele ederken görüyoruz ki, “vekâlet savaşları” adı verilen terör örgütleri üzerinden yürütülen bu savaşların arkasında bulunan bazı ülkeler terör örgütlerine lojistik ve silah desteği veriyorlar. Hatta bazıları istihbarat desteği veriyorlar. Dolayısıyla bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Türkiye’nin sınır dışında yapmış oldukları üç önemli harekatın gerçeği budur. 

Suriye’nin ve batı kuzeyinde konuşlanarak Türkiye’ye zarar vermek isteyen, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmak isteyen, bölgede yeni bir siyasal harita oluşması için gayret sarf eden, arkasına aldıkları güçlerle de her türlü melaneti işleyen bu terör örgütlerine dur demek, Türkiye’nin boynunun borcudur. Yaklaşık 450 bin Suriyeli kardeşimiz Türkiye’nin yaptığı operasyonlardan sonra kendi bölgelerine dönmüştür. Oralarda rahat ve huzurlu bir şekilde hayata tutunma savaşına başlamışlardır. Âmâ insanlık düşmanı terör örgütleri tarafından yeniden operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Afrin ’deki saldırı bu küresel planın bir parçasıdır. Şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil terörün arkasındaki bütün gerekçeler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadeleye kararlıyız.

Tabi Türkiye gündeminin en önemli maddesi, dünden itibaren devam eden NATO zirvesidir. Bu NATO toplantısında ülkemiz için önemli atılmasını temenni ediyorum. Öncelikle şunu ifade ediyorum ki artık Türkiye uluslararası siyaset bakımından kendisine dayatılan birtakım gündemlere takılıp kalacak bir ülke değildir. Kendisine durması gereken yer söylenip, orada tek ayak üzerinde beklemesi söylenecek bir ülke hiç değildir. Artık Türkiye büyük ülke güçleri etrafında oynanan oyunların bir figüranı değil, Türkiye’de ve Dünya’da oyun kurucu noktasına gelmiştir. Hedefimiz, bundan sonra Dünya’da ve bulunduğumuz coğrafyada büyük bir küresel güç ve büyük Türkiye’yi inşa etmektir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO liderler zirvesinde yapacağı görüşmelerin, Türkiye’nin bundan sonra yapacağı dış politika konusunda çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Türkiye herkesle görüşebilen, konuşabilen bir ülkedir. Türkiye’nin en büyük avantajı, her ülkeye farklı değil, herkese fikirlerini açık yüreklilikle aynen söylemesidir. Bundan sonra Türkiye küresel gelişimde barışı sağlamada aktif belirleyici olacaktır.1952’den bu yana barışı sağlamak için NATO’NUN yükünü sırtlamasına rağmen, Türkiye’yi itibarsızlaştırmak için büyük bir çalışma içinde olan ülkeler vardır. 

Gelinen noktada küresel güç olan Türkiye’nin küçük işlerle uğraşacak vakti yoktur. Küçük ve lüzumsuz işlerle ülke gündeminin meşgul edilip büyük hedeflerinden alıkonulmasına kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu anlamda gücümüzü siz halkımızdan alıyoruz. 

Türkiye Pandemi döneminde istikrarlı bir şekilde yol almış ve başarılı olmuştur. Türkiye’den çok daha iyi ülkelerle kıyasladığımızda, ülkemiz Pandemi şartlarındaki tedbirleri en iyi şekilde alarak uygulayabilmiş önemli ve ender ülkelerden birisidir. Bunlardan bir tanesi de aşılama çalışmalarıdır. Şimdiye kadar 30 milyon aşı uygulanmış ve yaz aylarında tüm vatandaşlarımızın aşılanmasını tamamlayacağız. Vatandaşımızın sıkıntılarını gidermek için de ekonomik olarak sürekli çalışmalarda bulunuyoruz. Bu süreçte vatandaşımıza 661 milyar liralık destek sağlanmıştır. 

Bir diğer konu da MARMARA’YI DA İLGİLENDİREN MÜSİLAJ MESELESİDİR.MAALESEF MÜSİLAJ MESELESİ CİDDİ BİR ÇEVRE TEHDİDİ OLARAK KARŞIMIZDADIR. Bununla ilgili her türlü tedbiri almak için sayın Cumhurbaşkanımız düğmeye basmıştır. Bu konu ile ilgili 7/24 her türlü araştırmayı yapacak ve gelen ihbarları değerlendirecek bir ekip kurulmuştur. AYRICA T.B.M.M.’DE MÜSİLAJ İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMUŞTUR.AYRICA MARMARA DENİZİ EYLEM PLANI KOORDİNASYON MERKEZİ KURULUMUŞ VE ÇEVRE BAKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLANMIŞTIR. Yaz aylarında bu çevre kirliliğinden de kurtulmuş olacağız. Bu alanda SINIRSIZ KAR ELDE ETMEK İSTEYEN VAHŞİ KAPİTALİZMİN OLDUĞUNU DA KABUL ETMEK LAZIM.KAR ELDE ETMEK İÇİN ÇEVRE VE İNSANLIĞIN DÜŞÜNÜLMEDİĞİ DE ORTAYA KONMUŞ OLUYOR. Bizler, yaşadığımız çevreyi bizden sonrakilere de en iyi şekilde devretmekle yükümlüyüz. 
Peygamber efendimizin dediği gibi,” kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin” ki yaşayacak olanlar bundan istifade etsin. Bir diğeri de suyu israf etmeyin ki sizden sonraki faydalansın. Bu nedenle bu Müsilaj belasından el birliği içinde kurtulmak için birlikte mücadele etmeliyiz. BUNUN İÇİN HEM HÜKÜMET HEM BELEDİYELER ÜZERİNE DÜŞEN TEDBİRLERİ ALMALIDIR. 
Bir diğer önemli konu da hayvanları koruma yasasıdır. Bu konu ile ilgili Mustafa Yel vekilimiz çok çalıştı. Hayvanlar, doğayı birlikte paylaştığımız Allah’ın yarattığı canlılardır. Onlarında bizim yaşadığımız Dünya’nın bir paydası olduğunu bilerek, büyük bir hassasiyetle yasal düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Ümit ediyorum ki parlamento tatile çıkmadan mecliste yasalaşacaktır. 

Ak Partinin önemli özelliklerinden birisi, demokrat ve reformcu bir parti olmasıdır.19 yıllık iktidarımızda Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve siyasi reformun altında Ak Partinin imzası vardır. Bu alanda yakın zamanda yargı reformuyla ilgili 4. Paket gündeme gelecektir. Bu anlamda Türk yargı sisteminin ihtiyacı olan önemli adımlar atılacaktır. Türkiye’nin sivil, yeni, demokrat, kapsayıcı bir anayasa ihtiyacı kaçınılmazdır. 

Şimdiye kadar anayasalar darbe zihniyetleriyle oluşturulmuştu ve anayasalar Türkiye’de yapılmamış, anayasalar yapılmıştır. 

Darbeciler bazı hocalara çekilmişler, bazı hocalara emretmişler, anayasa metinlerini 1982 anayasasında olduğu gibi ortaya çıkarmışlar. Sonra halka göstermelik bir şekilde gitmiş ve anayasa oylanmıştır. 

Türkiye’nin sivil bir anayasa yapmaya ihtiyacı vardır. ÇÜNKÜ MEVCUT ANAYASANIN ÜZERİNDE AYNI 1961 ANAYASASINDA OLDUĞU GİBİ KAN İZİ VARDIR. Darbelerin, baskıların izi vardır. Bundan kurtulmak lazımdır. Sivil bir anayasaya ihtiyacımız vardır. 

Bu anayasa kapsayıcı bir anayasa olmalıdır. Ak Partinin CHP’Nİ, MHP’NİN, partilerin anayasası olmaz. Biz samimi, açık ve demokratik bir anayasanın hazırlanmasını istiyoruz” Dedi. Basın kahvaltısının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Numan kurtulmuş, Valilik, Süleymanpaşa belediyesi ziyaretleri ve danışma meclisi toplantısının ardından Tekirdağ’dan ayrıldı. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin