info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Olimpiyatta Bayrak Taşıyan Rıza Kayaalp e Tepki

Gezi olaylarıyla ilgili tweetleri büyük tepki gören Kayaalp in Mersin de Türk bayrağını taşıması tepki topladı.

Akdeniz oyunlarında Türk kafilesinin önde bayrağı taşıyan Rıza Kayaalp, Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yazdıklarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.
 
YAZARLARIN GÜNDEMİ KAYAALP
 
Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlarla ilgili "Sizin yaptıgınız eylemi s.... Vatan hainleri." diyen 23 yaşındaki sporcu daha sonra "Yazıklar olsun size Ermenilere bıraktınız meydanı Allah belanızı versin eylemci çapulcular" diye tweet attı. İşte attığı bu tweetlerle sosyal medyayı birbirine katan Kayaalp'in o bayrağı taşıması bugün yazarların da gündemindeydi. Hürriyet'ten Mehmet Yılmaz ve Yılmaz Özdil bugünkü yazılarında Kayaalp'e yer verdi. 
 
"TÜRK SPORUNUN GÖĞSÜNE UTANÇ MADALYASI"
 
Yılmaz Özdil "Çarşı'ya darbeci dediler Bunu dedikleri gün... Gezi parkı direnişçileri için "yaptığınız eylemi si...yim vatan hainleri" diyen, "Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcular" diyen, "yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara" diyen, "orada polis olmayı çok isterdim" diyen yandaş güreşçi Rıza Kayaalp'e Akdeniz Oyunları'nın açılış töreninde milli takım kafilemizin bayrağını taşıttılar. Çarşı'nın göğsüne iftira yaftası yapıştırmaya kalkarken... Türk sporunun göğsüne takılan "utanç madalyası"dır bu!" diyerek bu tercihe tepki gösterdi. 
 
MEHMET YILMAZ'DAN TEPKİ
 
Yine aynı gazetenin yazarlarından Mehmet Yılmaz "Sporcunun ırkçı ve terbiyesiz olanı" başlıklı yazısında Kayaalp'in seçilmesine tepki göstererek "Normal olanı bu ırkçı şahsın bir daha spor sahalarına sokulmamasıdır." dedi.
 
"TERBİYESİ BOZUK IRKÇI"
 
Atatürk'ün "Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim". sözünü hatırlatan Yılmaz "Bizimkiler bu sefer Rıza Kayaalp isimli güreşçiyi seçmişler.
Sportif başarısı Olimpiyat üçüncülüğü, önemlidir. Ama geri kalan vasıfların hiçbirini haiz değil.Çünkü terbiyesi bozuk bir ırkçıdan daha fazla bir kişiliğe de tekabül etmiyor!"dedi.
 
"SPOR SAHALARINA SOKULMAMASI LAZIM"
 
Kayaalp'in attığı tweetlere atıfta bulunan yazar, "Bir etnik aidiyeti hakaret olsun diye kullanmak, en hafif tabirle ırkçılıktır, nefret suçu işlendiği anlamına gelir. Eylemcilere ettiği küfür ise kendi ahlak seviyesini gösteriyor.
Ve böyle bir adamın eline bayrak verip bir spor organizasyonunun açılışında kafilenin önünde yürütüyorsunuz. Normal olanı bu ırkçı şahsın bir daha spor sahalarına sokulmamasıdır. Irkçılık nedeniyle oyunlardan diskalifiye edilirse de hiç şaşırmayın! Gördüğünüz gibi üniversiteye yakışmayan ırkçı profesör Ahmet Atan ile Türkçe imla bilgisinden yoksun, spor sahalarına yakışmayan ırkçı sporcu aynı zeminde birleşebilmişler. Recep Tayyip Erdoğan, YÖK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Beden Terbiyesi ne kadar iftihar etseler azdır!" dedi.
 
KAYAALP'İN GEZİ PARKI EYLEMLERİYLE İLGİLİ TWEET'LERİ
 
ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye, yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 8 Haziran 2013
 
orda olmakta vardı ama gönlümüz senle usta, çekemeyenler çatlasın seni, allahına kurban duruşun yeter usta... #ankarabaşbakanınıkarşılıyor— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 7 Haziran 2013
 
sandık kalkmadı arkadas istemiyorsan verme oyunu, yakip yıkmaya ne gerek var devletin milletin malindan ne istiyorsunuz...— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 2 Haziran 2013
 
Sizin yaptıgınız eylemi s.... Vatan hayinleri. sondakika.com/haber/haber-ey…— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 6 Haziran 2013
 
rizeşi kardeslerimize hellel olsun fitnecilere fırsat vermediiler.— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 6 Haziran 2013
 
"mesele başbakan'ı karşılamak degil arkadaş. Hala anlamadın mı? Gel hadi" hava alanı yolunda...:)— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza) 6 Haziran 2013
 
yazıklar olsun size ermenilere bıraktınız meydanı allah belanızı versin eylemci capulcuları.— Rıza kayaalp (@rizakayaalpriza)