info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasada Geçici Bahar

Seçim sonuçları, reformlar hızla yapılacak beklentisiyle doları 2.76’nın altına çekse de Başkanlık sisteminin yeniden masaya gelme ihtimali yeni dalgalanmalara yol açabilir

Siyasi belirsizliğin hafiflemesi ve tek parti hükümetiyle reformların hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceği beklentisiyle piyasalar seçim sonuçlarını olumlu algıladı. Dolar/TL ilk tepki olarak Asya piyasalarında sert düşüş yaşayarak 2.8338 seviyesine indikten sonra Türkiye piyasalarında da düşüşle açıldı.
 
Güne 2.8250 ile başlayan dolar/TL, 2.76’nın altına kadar indi. Dolar daha sonra tekrardan 2.81’li seviyelere geldi. Kur geçen haftayı 2.9155’ten kapatmıştı. Avro/TL ise sabah saatlerinde 3.05 seviyesine indi. Buna göre TL, dolar ve Avro karşısında yüzde 5 varan değerlenme yaşadı, BIST 100 endeksi de güne yüzde 5’in üzerinde yükselişle başladı.
 
Hükümetin hızlı bir şekilde kurulabilecek olması piyasalar açısından reformların hayata geçirileceği beklentisini artırırken, önümüzdeki süreç ve başkanlık tartışmaları yeni dalgalanmalara yol açabilir. Yine de AKP’nin Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa sahip olmaması ilk etapta olumlu karşılandı. Diğer yandan 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak piyasaların AKP içinde en güvendiği isim Ali Babacan’ın tekrar partiden aday gösterilmesi de ekonominin dümenine yeniden Babacan’ın geçeceği ve dolayısıyla ekonomi yönetiminde istikrar olacağı beklentisini de artırmış olabilir.