info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rize’de 1 Kişi Sel Sularına Kapılarak Kayboldu

Rize’de etkili olan şiddetli yağış sonrasında Salarha beldesinde bir araç dere taşması sonucunda sele kapıldı. Araçta bulunan 2 kişi kurtarılırken, 1 kişi sel sularında kayboldu. Derenin sularına kapılarak kaybolan vatandaşın Hüseyin Çapoğlu olduğu öğrenildi.

Rize'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Salarha beldesinde bir araç derenin taşması sonucunda sel sularına kapıldı. Araçtaki 2 kişi kurtarılırken, 1 kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğu iddia edildi. Kaybolan vatandaş için arama çalışmaları başlatıldı.

Olay anını gören Dinçer Topal isimli vatandaş yaptığı açıklamada, “3 araba peş peşe gidiyordu. Bir tanesi sola doğru yanaştı iyice. Bağırdık. Aracı yola almaya çalışıyordular. Su bir anda geldi aldı onu. İki kişiyi kurtardık, bir kişiyi su aldı. Araçtakileri kurtardık. Aracı gördük, bağırdık. Bir kişi aracı dayanıyordu. Su baya artmıştı. Aracı kurtarmak için dayanırken çukura düştü. Suya kapılarak, su aldı getirdi onu. Sadece kafasını gördüm.” dedi.

‘3 SAATTE METREKAREYE 120 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ’

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, meydana gelen sel felaketinin ardından Salarha Beldesi'nden yaptığı açıklamada son 3 saatte bölgede metrekareye 120 kilogram yağmurun düştüğünü ifade etti.

Dalkıran gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gün içerisinde yoğunlaşan bir kuvvetli yağış gerçekleşti. Son 3 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü biliyoruz. Saat 22.00 sularında 3 vatandaşımızın bulunduğu bir araçtan iki vatandaşımız kurtuldu, bir vatandaşımızın da sel sularına kapıldığına dair teyide ihtiyaç bir bilgi var elimizde. Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşımızı hemen aramaya başladı. Yollarda meydana gelen kapanmalara müdahale ettik. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz.”

İçinde 3 kişinin bulunduğu otomobil sel sularına kapıldı. Otomobildeki 2 kişi kurtarılırken Hüseyin Çapoğlu sel sularına kapılarak kayboldu

SULARA KAPILARAK KAYBOLAN VATANDAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Mahsur kaldığı otmobilden kurtarılmaya çalışılırken sel sularına kapılıp kaybolan vatandaşın Hüseyin Çapoğlu olduğu öğrenildi. Bölgede çok sayıda polis, 112 Acil Servis, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Rize Belediyesi ekipleri Hüseyin Çapoğlu’nu arama çalışmalarını sürdürüyor. Hüseyin Çapoğlu'nun yakınlarının bekleyişi ise sürüyor.

Hüseyin Çapoğlu'nun yakını Servet Yetir, selden yarım saat önce Çapoğlu ile görüştüğünü belirterek, “Olaydan yarım saat önce kendisiyle görüştük. Gitme demiştik ona. Amcasının oğullarıyla beraberdi. Bir anda internette sel haberi gördük, 1 kişi kayıp. Biz de köye çıktığını biliyorduk, tereddüt ettik ve aradık telefonuna ulaşamadık. Amcasının oğlunu aradık onun telefonu da çaldı cevap vermedi. İnternette kendi ismini görünce karakola gittik.

Şimdi sabahtan beri burada arama çalışmaları devam ediyor. Allah razı olsun AFAD, UMKE hepsi bir yerden arıyor. Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz, inşallah bulacağız onu” dedi. Rıfat Çapoğlu ise, “Akşamki duyumumuza göre ırmakların suları yola taştı. Araba asfaltın üstünden geçmek üzereyken sürüklenmeye başladı. Bu da arka kapıyı açınca dereye doğru düştü dediler bize” ifadelerini kullandı.