info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saab İçin İlk Teklif Çinlilerden

Çinli otomobil üreticisi Youngman in, son dönemde satışı gündemden düşmeyen İsveç in ünlü otomobil markası Saab için yeni bir teklif sunduğu belirtildi. Türk girişimci Alphan Manas ın da Saab ile ilgilendiği medyada yer almıştı.

 

AFP haber ajansı, İsveç Radyosu’nun Perşembe günü Çinlilerin teklifini kamuya duyurduğunu belirtti.     
 
Haberde Aralık ayında iflas ettiğini açıklayan Saab için ilk resmi teklifin Youngman şirketinden geldiği bildirildi.
    
Haberde teklif ile ilgilili ayrıntılara yer verilmezken, önerilen rakamın 148 milyon dolar seviyesinde olduğu belirtildi.    
  
İLGİSİNİ BELLİ ETMİŞTİ
Çinli üretici Youngman, Saab iflasını açıklamadan önce de İsveçli şirketle yakından ilgilendiğini belli etmiş ancak Saab’ın eski marka sahibi GM, Çinli şirketin çabalarını engellemişti.
 
Çinli şirketlerden yetkililerin anlaşmayı sonlandırmak için İsveç’e gideceği belirtildi.
 
Saab 19 Aralık’ta iflas ettiğini açıklamıştı. Ancak şirket, GM Saab’ı 2010’da o zamanlar ismi Spyker olan Hollandalı Swedish Automobile (SWAN) şirketine 400 milyon dolara sattığında da iflasın eşiğindeydi.
 
Saab’ı satın almak için biri Türk olmak üzere beş şirketin gündemde olduğu belirtiliyor.
 
Türk girişimci Alphan Manas’ın şirketi, özel girişim sermayesi Brightwell Holdings’in de Saab’a teklif sunacağı yönünde haberler gündeme gelmişti.
 
Yougman’le birlikte, Hintli Mahindra'nın da Saab ile ilgilendikleri belirtiliyor.
 
ŞARTLARIN BELLİ OLMASINI BEKLEYECEKTİ
 
Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas daha önceki açıklamalarında, Saab'ın satın alınmasına ilişkin, iflas masasına teklif vermek için Çinli ve Hintli şirketlerle birlikte kendilerinin de geçen hafta cumartesi günü gizlilik anlaşması imzaladıklarını belirterek, “Bizim teklif verebilmemiz için GM'in şartlarını görmemiz ve Saab'ın data room'una (veri odasına) girmemiz gerekiyor. İki hafta içinde teklif verip vermeyeceğimiz belli olacak' demişti.