info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şampiyonluk Elden Gidiyor mu?

Fenerbahçe küme de düşürülecek.

Mehmet Ali Aydınlar'ı dün sabah polis bilgilendirmek için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, federasyon yetkililerinden Emniyet'e gitmeden önce savcılığa gelmeleri talebinde bulundu. Mehmet Ali Aydınlar ve federasyon üyeleri saat 14.00'te Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gittiler. Savcı Mehmet Berk ile yapılan görüşme 45 dakika sürdü.

 
'BUNLARIN HEPSİ DOĞRU MU?' 
Mehmet Ali Aydınlar, Savcı Mehmet Berk'e "Gazetelerde şok edici haberler okuyoruz. Bunların hepsi doğru mu?" diye sordu. Savcı Mehmet Berk, "Durum okuduklarınızdan da ciddi. Elimizde şike yapıldığına dair çok somut deliller var" diye cevap verdi.
 
Bunun üzerine Mehmet Ali Aydınlar ligin başlamasına 1 ay kaldığını, yargı sürecinin ne zaman biteceğini sordu. Savcı Mehmet Berk, "Yargılamayı geçtim, iddianamenin hazırlanması bile aylar alır. Yargı kararını beklemenize gerek yok. Delilleri sizinle paylaşırız. Bu delillerden yola çıkarak federasyonun karar yetkisi var" dedi.
 
5 TAKIM KÜME DÜŞÜRÜLMELİ 
Mehmet Ali Aydınlar, TFF başkanvekilleri; Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu 15.30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasında Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile görüştü. Hem savcı, hem de polis; Fenerbahçe, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdman Yurdu ve Giresun'un şikeye karıştığının net olarak tespit edildiğini söyledi. Böyle bir durumda; Fenerbahçe'nin İ2010-2011 Süper Lig Şampiyonu' ünvanının geri alınıp, diğer 4 kulüple birlikte alt kümeye düşürülmesi gerekiyor.
 
SON TARİH 15 TEMMUZ 
Emniyet çıkışı Mehmet Ali Aydınlar: "15 Temmuz'da Avrupa kupaları için UEFA'ya takım bildirilmesi gerekiyor.
 
Davanın bitmesi uzun sürebilir. Dolayısıyla biz delillere göre hareket edip kararımızı vermek zorundayız" dedi. Polis eldeki tüm delilleri gizli tutulmak şartıyla TFF'ye verecek. Savcılık ve Emniyet'e yapılan ziyaret sonrası TFF'de şöyle bir hava oluştuğu konuşuluyor: Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınacak ve Trabzonspor'a verilecek.
 
Fenerbahçe küme de düşürülecek.