info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sedanur`dan 7 Gün Sonra Acı Haber

Kars`ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı Köyü`nde 7 gün önce kaybolan Sedanur Güzel`in cesedi aynı köyde toprağa gömülmüş olarak bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı Köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu. Sedanur Güzel'in öldürüldüğü belirlendi.

Bir haftadır arama çalışmasını sürdüren ekipler, küçük kızın cenazesini Paslı Köyü yakınlarında buldu. 9 yaşındaki Sedanur'un bulunduğu alan, köye bir kilometre uzaklıkta bulunuyor. Küçük kızın üzeri taşlarla örtülü haldeydi. Paslı Köyü'ndeki arama çalışmalarını 200 kişilik ekip yürütüyordu.

Jandarma, AFAD, UMKE, korucular kadavra arama ve iz takip köpekleriyle 7 gün boyunca arama yaptı. Ancak şimdiye kadar bir ize rastlanmamıştı. Sedanur'un kaybolmasına ilişkin soruşturmada şimdiye kadar 1 kişi tutuklandı. O da komşuları Ertan Bozkurt. Olayla ilgili bir televizyon programına da katılan şüphelinin çelişkili ifadeleri dikkat çekmişti. Açık cezaevinden kaçıp sahte kimlikle dolaştığı ortaya çıkmıştı.

Kars Valisi Rahmi Doğan NTV canlı yayınında konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Doğan; "Ciddi bir ekip kurmuştuk bugün maalesef acı haber geldi. Gerekli incelemelerden sonra detaylı açıklama yapılacaktır. Ceset köye yakın bir mesafede bulundu. Olayla ilgili tutuklanan komşu Ertan Bozkurt'un geçmişi sağlıklı değil, cinsellikle ilgili önceden işlenmiş suçları var" dedi.

"UZUN SÜREDİR BULUNDUĞU YERDE GİZLENMİŞ"

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette ve üzerinde elbiselerinin olduğu görülmüştür. Sedanur'un cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ve ölümünün nasıl ve ne zaman gerçekleştiği otopsi işleminden sonra anlaşılabilecektir. Olayın fail ya da faillerinin yakalanması, mevcut şüpheliler hakkında daha fazla delil elde edilebilmesi için titiz ve detaylı soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde emniyet ve jandarma birimlerinin çalışmasıyla sürdürülecektir'' ifadelerini kullandı.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi.

Jandarmanın çevre güvenliği aldığı söz konusu alanda toplanan Güzel'in yakınlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.