info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Solaris 7 Görücüye Çıktı

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Ekibi, dördüncü güneş enerjisi ile çalışan taşıtını, Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Ekibi, dördüncü güneş enerjisi ile çalışan taşıtını, Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomatik Kontrol ve Meatronuk Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören’in başında bulunduğu ekip tarafından üretilen “Solaris 7”isimli araç, “World Solar Challenge 2013” adıyla düzenlenen dünyanın en prestijli güneş arabası yarışına katılmaya hazırlanıyor.
 
Tanıtım etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dursun Atalay, Proje Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören, çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, bu projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Üniversitemizin dördüncü güneş enerjili aracı, bizi Ekim ayında Avustralya’da düzenlenecek Dünya Güneş Arabaları Yarışı’na katılıyor. Gururluyuz, ekibimizden başarı bekliyoruz” dedi. Solaris Ekibi’ne sponsor olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise Belediye Meclisinin kararıyla İzmir’in güzide üniversitelerinde birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, Makine Mühendisliği Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen böyle bir projeye küçük de olsa katkıda bulunmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Çevre dostu bir belediye olarak üniversitelerin böylesi projelerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Proje Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören ise Aralık 2003’te kurulan Solaris’te bu süre zarfında iki yüzden fazla aktif çalışan ve gönüllü araştırmacının görev aldığını belirterek, “Solaris 7 isimli dördüncü güneş enerjisi ile çalışan aracımız, uluslararası yarışlar için üretilmiştir. 6-13 Ekim Tarihleri arasında Avustralya’da yarışa katılacağız. Heyecanlıyız” şeklinde konuştu.