info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taksim Meydanı’nı İlkbaharda Güzelleşecek

Gezi Parkı eylemlerinin ardından gittikçe beton yığınına dönen Taksim’e "yeşil saksıdan adacıklar" geliyor.

Taksim’in meydan vasfını yitireceği için tartışmaların odağı haline gelen ‘süs havuzlu ve saksılı meydan projesi ‘ni eylül ayında Beyoğlu’ndan sorumlu koruma kurulu onaylamıştı.
 
Düzenleme projesinde, Taksim Meydanı’nın ‘ağaçlandırılacağı‘ , birçok noktaya ağaç dikileceği belirtiliyordu. Ayrıca süs havuzları ve oturma gruplarının da yer aldığı meydana Cumhuriyet Caddesi boyunca, AKM önünde, Gezi Parkı’yla Marmara Oteli arasında ve Tarlabaşı tarafında ağaçlı yeşil adalar geleceği açıklanmıştı.
 
Demircan’sa ilginç detaylar verdi. Demircan, projeyle ilgili “Ona İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlkbaharda başlayacak. Güzel bir proje yapmıştı… Yeşillendirecek derken tabi orası yaya aksının olduğu bir yer, yerde toprak gibi algılamamak lazım onu. Uygun büyük saksı gibi inşa edilmiş adacıklar gibi düşünmek lazım” diye konuştu.
 
İstanbul’un tarihi dokusunu rant uğruna bozacak projelerden biri olarak kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi’ni de ‘şevkle’ savunan Demircan, projenin sağlayacağını öne sürdüğü istihdamı rakamlarla anlattı.
 
Demircan, “Galataport’un devlete ödediği para hariç, kendi yatırımı 750 milyon dolar. Orada otel olarak 400 odalı bir oteli var ama aslı yatırımı hem liman işletmesi hem de çevreye yapacağı diğer turistik yatırımlar. Bunlarla birlikte 3-4 bin kişi istihdam oradan bekleniyor. 12 otel yatırımıyla yaklaşık 7 bin 500 istihdam oluyor” diye konuştu.
 
İstihdamın bununla da sınırlı kalmayacağını savunan Demircan, “Bunun artçılarının yansıması 15 bin istihdamdır. Bunlar kendi dönemimde 2019 yılına kadar tamamlanması tahmin edilen yatırımlar” dedi.