info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taraftar Cinayeti Davasında 12 Yıl Hapis Cezası

G.Saray-Bursaspor maçını izlemek isterken bıçaklanarak öldürülen Uğur Fakıllı’nın cinayet zanlısı Muhammet Yakup İtmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Galatasaray-Bursaspor maçını izlemek için 2 Eylül 2012 tarihinde geldiği Mecidiyeköy'de bıçaklanarak öldürülen Uğur Fakıllı'nın cinayet zanlısı tutuklu sanık Muhammet Yakup İtmiş 'kasten öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava kapsamında yargılanan tutuksuz sanıklar Murat Çelikbaş ile Uğur Yavuz'un beraatlarına karar verildi.
 
"CEZALANDIRILMASIN I TALEP EDİYORUM"
 
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Muhammet Yakup İtmiş hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş duruşmaya katılmadı. Duruşmaya maktül Uğur Fakıllı'nın anne ve babası da katıldı. Söz alan maktül Uğur Fakıllı'nın babası İsmail Fakıllı kavgayı başlatanın oğlu olmadığını söyleyerek "Sanıklar kendi aralarında konuşmuşlardır. Bir şekilde oğlumun içinde bulunduğu grup hakkında olumsuz beyanda bulunmuşlardır. Bu yüzden de oğlum, onları uyarınca sanıklar birlikte oğlumu öldürmüşlerdir. Cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.
 
YETERLİ DELİL YOK
 
Anne Nurgül Fakıllı ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Daha sonra söz verilen sanık Murat Çelikbaş'ın avukatı Özgür Altuntaş müvekkilinin kasten öldürme suçunun icrasını kolaylaştırmaya yönelik bir hareketinin bulunduğuna delil olmadığını belirterek "Dolayısıyla atılı suça yardım ettiğine dair herhangi bir delil de yoktur. Mütalaaya doğrultusunda müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
BERRATINA KARAR VERİLDİ
 
Sanık Uğur Yavuz'un avukatı Özlem Çelik de müvekkilinin kasten öldürme suçuna iştirak ettiğine dair bir delil olmadığını ifade ederek, suça yardım olmadığını mütalaa doğrultusunda müvekkilinin atılı suçtan beraatına karar verilmesini talep etti.
 
Tutuklu sanık Muhammet Yakup İtmiş'in avukatı Mehmet Fehim Güneş "Mahkemenin vereceği cezanın alt sınırdan olmasını ve sanığın kimliği belli olmamasına rağmen olaydan sonra kendiliğinden teslim olması nedeniyle hükümle birlikte tahliyesini talep ediyorum" dedi.
 
Avukat beyanlarının ardından son sözü sorulan tutuklu sanık Muhammet Yakup İtmiş "Ölenin ailesine Allah'tan sabır diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Mahkeme heyetinin adaletine güveniyorum" şeklinde konuştu.
Duruşmaya verdiği aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Murat Çelikbaş ve Uğur Yavuz'un 'kasten öldürme' suçunu işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verdi.
 
12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Muhammet Yakup İtmiş hakkında ise 'kasten öldürme' suçu sabit olduğundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
Kararın açıklanmasından sonra Anne Nurgül Fakıllı tepki göstererek, "Benim oğlum 12 yıl sonra geri gelecek mi?" diye bağırdı.
 
Öte yandan, adliye önünde basın mensuplarına konuşan baba İsmail Fakıllı mağdur olduklarını vurgulayarak "Ben mahkemeye ilk günden beri güvenmiyordum. Bu güvensizliğimde doğru çıktı. Karara itiraz edeceğim. Avrupa İnsan Hakları'na gerekirse Meclis Komisyonuna kadar gideceğim. İnsan öldürmenin cezası eğer 12 yılsa o zaman herkes birbirini çeksin öldürsün. O zaman yarında ben kan davasını başlatırım. Bunun sorumlusu ben değilim mahkemedir" diye konuştu.