info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tatlıses Konuştu: "İyiyim"

Yaklaşık üç gün önce silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses in tedavi gördüğü hastane yetkilileri, Tatlıses in son durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamada, doktoru Ömer Faruk Ünal ve diğer doktorları, şunları söyledi:

"Bugün itibariyle düne göre daha iyi haberler vereceğiz. Sayın Tatlıses bugün düne göre hem sistemik bulguları bakımından, hem nörolojik, hem radyolojik bulguları bakımından daha iyi durumdadır. Kendi başına solumunu sürdürebilir duruma geldi, dün gece itibariyle cihazdan tamamen ayrıldı. Bizim vermiş olduğumuz komutları alabiliyor. Sağ kol ve bacağını bizim uyarılarımızla kaldırabiliyor, bizim elimizi sıkabiliyor, konuşabiliyor. Yoğun bakımda tedavisi devam edecektir bir süre daha. Aileye de ifade ettiğim gibi işler iki ileri bir geri gidebilir. Henüz hayati riski tamamen geçmiş değil ama bulunduğumuz nokta çok sevindirici bir noktadır.,

"Solda problemler devam ediyor. Böyle bir istekte bulunmuyoruz kendisinden çünkü kendisini strese sokabilir. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra sol tarafına yönelik çalışacağız. Ameliyatı yaptığımız saatlerde hayati tehlikesi %80'lerdeyken, şimdi %10'larda diyebiliriz.

"Biz kendisine nasılsın dediğimizde iyiyim diyor ayrıca emirlerimizi alıyor. Sesi duyulabiliyor. Cihazdan ayrılıp yeni döneme geçmek sorunlar çıkarabilecek şeyler. Yakaladığımız ilk halini devam ettirmeye çalışıyoruz.

"Risk hala var. Risk var olduğu sürece yoğun bakımda kalacak. Yoğun bakımda tutmamız, hayati riskinin devam etmesi anlamına geliyor.

"Olumlu şeyler, bizi ve ekibimizi asla gevşetmemektedir. Önümüzde uzun bir yol var. Yaklaşık 2 ya da 3 aylık bir proses. Hemen kemikleri kafatasına tekrar koymayı düşünmüyoruz. Hedefimizi; yoğun bakımdan sonra uzun vadede yoğun bir vizyoterapi alması, enfeksiyon riski gelişmezse kemiklerin yerine konmasıdır.

"Buket Hanım da gayet iyi sorun yok, tıbben taburcu olacak duruma geldi. Sosyal nedenlerle kendisini hastanede tutuyoruz. Ciddi bir sağlık sorunu ve görünümle ilgili bir sorunu yok.

"Her iki operasyonu gerçekleştiren hekim sayısı 10'u geçmekte ve durumunu tüm hekimler takip etmekte."