info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Ressam Gururlandırdı

Türk ressam Fatma Elvin Öztürk, 1-15 temmuz arasında Karadağ da 4 farklı şehirde düzenlenen resim sergilerinde ülkemizi başarıyla temsil etti.

Yoğun bir çalışma temposu içinde olan ressam Öztürk, önce Karadağ Rozaje şehrinde sergi için özel olarak yeni çalıştığı 32 eseri ile kişisel sergisini açtı. Kültür Müdürü İsmet Hadzic ve Müze Müdürünün misafirperverliğinin yoğun olarak hissedildiği serginin açılışını Bosna Hersek kökenli ünlü ressam ve sanat eleştirmeni Dzeko Hodzic gerçekleştirdi. Eserlerin düşüncede vurgulanış biçimi ve tekniğinin kendine has yapısı ile sanatçı özel bir takdir gördü.
 
Sanatçının eleştirmenler tarafından ünlü ressam Amedeo Modigliani'ye benzetilmesi geçen dönemlerde İtalya'da almış olduğu dünya üçüncülüğü ödülünü de bir kez daha doğrulamış oldu. Daha sonra Karadağ Bijole polje merkezli Abaz Dizdaraviç küratörlüğünde organize edilen Gathering Point Montenegro 2013 isimli sanat çalıştayına davet edilen Öztürk, kişisel sergisinin açılışının hemen ardından çalıştaya katılım göstererek iki eser üretti ve çalıştayın Berane şehrinde yapılan karma sergisine katıldı. Oradan Budva şehrine geçen sanatçı, Karadağlı sanatçılar ile birlikte bir sergiye katıldı. Karadağ’ın 4 şehrinde birden ülkesini gururla temsil eden Fatma Elvin Öztürk, şöyle konuştu: "Yoğun bir yaz sezonu geçiriyorum. Bir sanatçı için çok gurur ve mutluluk verici." Üretmek ve ürettiklerini sergileyebilmek yolunda çok çalışmanın gerekli olduğunu belirten Öztürk, önümüzdeki günlerde bu sefer kendine has tekniğini öğretmek üzere Bahreyn'e özel davet aldığını ve bu davete icabet ederek ülkesini temsil etmenin gururu ile yola çıkacağını belirtti.