info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Sinemasının Hayırsever Rambo`su Sönmez Yıkılmaz Hayatını Kaybetti

Türk sinemasında bir dönem “Kara Murat”, “Tarkan”, “Malkoçoğlu” gibi tarihi filmlerde Cüneyt Arkın, Kartal Tibet gibi ünlü oyuncularla dövüş sahneleriyle hafızalarımızda yer eden, “TÜRK RAMBO” filmiyle başrol olarak gönüllerde taht kuran ve Taksim sinemacılar sokağında bulunan lokantası ile kadınlar kahvesi işleterek sayısız figürana maddi manevi destek olarak, “YEŞİLÇAM’IN SON BEKÇİSİ” olarak anılan Yeşilçam’ın unutulmaz efsane oyuncusu Sönmez yıkılmaz hayatını kaybetti.

Daha önce sayısız rahatsızlığın üstesinden gelen Yerli Rambo Sönmez Yıkılmaz’ın, evinde yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu kaburgaları hasar görmüştü. Uzun süre yoğun bakımda kalan Sönmez Yıkılmaz, yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu. Yeşilçam’ın emektar arkadaşları ve sevenleri iyileşme haberini beklerken, yaşamını yitirdiğinin haberini alınca büyük üzüntüye boğuldular.

Özellikle neredeyse her günleri beraber geçen, Ali Güney, Hasan Yıldız, Mehmet Yüksel,Ertan Güntav,Engin Aksu, Necdet Kökeş Rambo’yu son yolculuğunda da yalnız bırakmadılar. İstanbul Harbiye Teşvikiye camiinde düzenlenen törene, sayısız filmde rol aldığı Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Arkın ve oğlu Kaan Arkın’ın yanı sıra, sinema emekçilerinin her daim yanında olan Nuri Alço, ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Hasan Yıldız, Ali Güney, Ertan Güntav,Necdet Kökeş, Kaya Erdaş, Engin Aksu, Alaattin Karababa, TÜRSAV’dan Ramazan Akboğa, hababam sınıfı oyuncusu Teoman ayık ve daha birçok isim katılırken, Engin Çağlar, İhsan Gedik ve Mehmet Yüksel, rahatsızlıklarından dolayı katılamadılar.

Cenazede Kız kardeşi gözyaşlarını tutamazken, ağabeyi Yılmaz Yıkılmaz, Sönmez Yıkılmaz’ın iyileşip memleketi Rize’ye dinlenmeye götürmeyi düşünürken, naaşını götürmek zorunda kaldığı için büyük bir keder içinde kaldı. Can yoldaşları Ali Güney ve Hasan Yıldız, “birlikte yedik, içtik, uyuduk, çalıştık, mücadele ettik, canımızdan can kaybettik” derken, Yeşilçam sokağında lokantasında garibi doyuran, düşküne sahip çıkan, herkesin derdine derman olan Sönmez Yıkılmaz’ın sevenleri son yolculuğunda değerli oyuncuyu yalnız bırakmadı.

Son yolculuğuna uğurlanan Sönmez Yıkılmaz, geride birçok dostunu, arkadaşını, hayırsever bir insan olarak gönüllerde sevgiyi bırakarak giderken, “YEŞİLÇAM’IN SON BEKÇİSİ” nin Yeşilçam sokağı öksüz kaldı. Sönmez Yıkılmaz’ın cenazesi, Teşvikiye camiinde kılınan namazın ardından uçakla memleketi Rize’ye götürülürken,7/24 birlikte olduğu 50 yıllık arkadaşı Ali Güney, son yolculuğunda yine yanındaydı.

Kaynak : Murat Ürtekin