info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Turkcell’den Tüm Zamanların Rekoru

Türkiye’nin teknoloji şirketi Turkcell, 2013 3. çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Turkcell Grup, 3. çeyrekte gelirini bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 8, yılın ilk 9 ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artırdı.

Turkcell ayrıca tüm zamanların rekor “çeyrek” gelirine ulaşarak 2 milyar 981 milyon TL gelir elde etti. Bu büyümede; yüzde 39 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 36 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre artışla 1,016 milyar TL, net kâr ise yüzde 22’lik artışla 699 milyon TL oldu. Turkcell, üçüncü çeyrekte artan yatırımlarla birlikte ilk dokuz ayda 1,004 milyar TL yatırım miktarına ulaştı. Şirketlerin operasyonel verimliliği ve pazardaki başarı göstergelerinden VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kâr) ise bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 631 milyon TL oldu.
 
 
3 ayda 322 bin yeni abone kazandı
Turkcell Türkiye, inovatif servisleri, mobil internetteki hız ve kalitesi ve en iyi müşteri deneyimi hedefiyle 2013 yılının 3. çeyreğinde 322 bin yeni abone kazandı. Bu rakamla birlikte abone sayısı Türkiye’de 35 milyona ulaştı. Turkcell Grup’un 9 ülkedeki toplam abone sayısı ise 71 milyon oldu. 
Abone Başı Aylık Ortalama Gelir (ARPU); yüzde 3,2 artarak 22,7 TL olurken, Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MoU) ise yüzde 5,6 büyüyerek aylık 271,6 dakikaya ulaştı. 
 
Akıllı telefon kullanıcısını 1 yılda 3 milyon artırdı
Turkcell’in mobil internet gelirleri yıllık bazda yüzde 39 oranında artarak üçüncü çeyrekte 385 milyon TL oldu. Mobil internet gelirlerinin artmasında; üçüncü çeyrekte  %26’ya ulaşan akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. Geçen yılın aynı döneminde 5,5 milyon olan akıllı telefon kullanıcısı, 3. çeyrekte 882 bin abonenin daha akıllı telefon kullanmaya başlamasıyla 8,4 milyona ulaştı. Böylece son 1 yıldaki artış 3 milyona yaklaştı. Turkcell, satışa yeni sunduğu Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu ‘Turkcell T40’ ile bu rakamı daha da artırmayı hedefliyor.
 
NE KADAR YATIRIM YAPILDI?
Bilanço sonuçları hakkında konuşan Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv; “İnovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız ve iştiraklerimizin artan katkısı sonucunda bir kez daha güçlü sonuçlar elde ettik. Bu güçlü büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, güçlü altyapımıza ilk 9 ayda 1 milyar TL yatırıma yaptık, teknoloji ve inovasyon ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler sunduk. “İşte Teknoloji Hamlesi” ile kurumsal müşterilerimizi, rekabet güçlerini ve verimliliklerini artıran çözümlerle buluşturduk.
 
Ayrıca, mobil genişbantı yayma vizyonumuz ile üstün özelliklere sahip ilk yerli tasarım akıllı telefonumuz “Turkcell T40”ı ortalama akıllı telefon fiyatının yarı fiyatına satışa sunduk. Önümüzdeki dönemde de Turkcell’i rekabette öne çıkaracak ürün ve servisler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.