info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Değişim Hareketi Partileşiyor

Pandemi önlemleri nedeniyle, 03 Aralık 2020 tarihinde sadece Kuruyu Üye ve İl Başkanlarından oluşan belirli sayıda teşkilat mensubu ile Ankara’da bir araya gelen Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, 20 Aralık 2020 tarihinde partilerinin kuruluş dilekçesini vereceklerini açıkladı.

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada, ‘‘Biz, bugün siyaset sahnesinde yer alan hiçbir partinin ne yedeği, ne hizibi, ne de parti içi kliği değiliz. Biz, bugün siyaset sahnesindeki hiçbir partinin benzeri, ortağı, takipçisi ya da gölgesi değiliz. Biz kulislerin, pazarlıkların, siyaset koridorlarının partisi değiliz. Bu tür siyasetin dönemi bitmiştir. Çözüm Ankara’nın siyaset koridorlarında değil, Anadolu’da ve Trakya’dadır’’ dedi. 

SARIGÜL PARTİ KURULUŞ TARİHİNİ AÇIKLADI 

Türkiye Değişim Hareketinin, resmi parti olması için 20 Aralık 2020 tarihinde kuruluş dilekçesini vereceklerini ve kurucu üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini söyleyen Mustafa Sarıgül, partinin adı, logosu ve kurumsal kimliği ile ilgili bilgileri ise, parti kuruluşundan üç gün önce 17 Aralık 2020 tarihinde kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. 

Sarıgül yaptığı konuşmada, ‘‘Milyonlarca fedakâr arkadaşımızın emekle ve sabırla kurup, büyüttüğü Türkiye Değişim Hareketi partileşme kararı almış bulunmaktadır. Partimiz; Barış ve güvenliği koruma, insan hakları ve sosyal ekonomik gelişmeyi sağlama, aynı zamanda fakirlikle mücadeleyi hedef alan Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olan 20 Aralık 2020 tarihinde resmen kurulacaktır. Bugüne kadar harekettik, 20 Aralık tarihinde bereket olacağız’’ ifadelerini kullandı. 

‘‘İKTİDAR YIPRANMIŞ, MUHALEFET UMUT VERMİYOR’’ 

TDH Lideri Mustafa Sarıgül partileşme kararı almaları ile ilgili olarak, ‘‘Şayet Türkiye mutlu, huzurlu, zengin ve barış içinde bir ülke olsaydı, bizler burada değil, ailemizin ve çocuklarımızın yanında huzur içinde bir yaşam sürdürürdük. Ama maalesef bugün bunların çok uzağındayız. Bugün ülkemizin neredeyse her meselesi kangren haline gelmiş durumda. Tencere kaynamıyor, vatandaşın buzdolabı boş. Milyonlarca yurttaşımız en temel gıda ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiş. Haksızlık, adaletsizlik, kayırmacılık almış başını gitmiş. İktidar yıpranmış, muhalefet umut vermekten uzak. Yurttaşlarımız bir yandan iktidarın baskısı, diğer yandan muhalefetin çözümden uzak tavrı arasında sıkışmış kalmış ve çaresiz durumda.’’ açıklamasında bulundu. 
Siyasi hayatı boyunca sürekli Anadolu ve Trakya’da halkla buluştuğunu belirten Sarıgül, ‘‘Açıkça söylemek zorumdayım ki; bu ülkeyi bu kadar çaresiz ve umutsuz hiç görmedim. Bu vahim tablo öyle ‘hadi reform yapalım’ demekle değişmez. Bu vahim tablo birini görevden alıp, yerine daha eski birini atayarak değişmez. Bu ülkenin büyük bir değişime ihtiyacı var. Bu nedenle göreve talip olduk’’ ifadelerini kullandı.

‘‘NE SOLUN NE DE SAĞIN BEKÇİSİ DEĞİLİZ!’’ 

Kuracakları partinin, Türkiye’nin değişim ihtiyacına uygun olarak, en demokratik mimariye sahip olacağının altını çizen Sarıgül, ‘‘Türkiye’yi değiştirmeye, yönünü çaresizlikten, çareye çevirmeye geliyoruz. Herkesten önce bu değişime kendimizden başlıyoruz. Siyaseti, delege ağalarının, kongre kurtlarının, hizip odaklarının hegemonyasından kurtaracak bir teşkilat modelimiz olacak. Partimizin 
genel başkanını, partimize üye olan tüm yurttaşlarımız oyuyla seçecek. Partimiz ön seçimi mutlak ve vazgeçilmez ana prensip olarak benimseyecek. Göreceksiniz ki, Türkiye Değişim Hareketi’nin benimseyeceği bu standartlar diğer partileri de etkileyecek ve siyasetin mimarisi değişecektir. Türkiye artık soğuk savaş döneminin kalıplarına mahkûm edilemez. Bu kavramlar eskimiş ve değerini yitirmiştir. Biz hiçbir ideolojinin, hiçbir ayrımcılığın ne sözcüsü ne de odağıyız. Biz bölmeye değil, birleştirmeye geliyoruz. Biz kavgaya değil, barışa geliyoruz. 

‘‘TÜRKİYE’Yİ BARIŞA BARIŞA BÜYÜTECEĞİZ’’ 

Türkiye’yi barışa barışa zenginleştireceğiz. Türkiye’yi Barışa barışa değiştireceğiz. Hiç kimse merak etmesin, biz 83 milyon yurttaşımızla barışa barışa yürüyeceğiz. Bu hareketin, ‘‘Değişim Kadınları’’ ve ‘‘Değişim Gençleri’’, 783.562 kilometre karenin her bir noktasına BARIŞ ve DEĞİŞİM mesajı taşıyacak. Ülkemizin üstüne çöken kara bulutları dağıtacak ve yepyeni bir dönem başlatacağız’’ şeklinde sözlerini noktaladı. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin