info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye`de Vaka Sayısı 47.029, Can Kaybı 1006`ya Yükseldi

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Toplam test sayımız 307. 210 oldu. Günlük test sayısı 30.864. Bugünkü vefat sayısı 98. Toplam vefat sayısı bin 6 oldu. Bugünkü iyileşen hasta sayısı 281, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 423 oldu" dedi.

Aziz milletim, bizi TV'den izleyen kıymetli büyüklerimiz, sevgili genç arkadaşlarımız ve basıın mensupları sizlere selamlarımı sunuyorum. Sözlerimi özellikle şahsınız için kabul edin. Mukaddes hanım teyze lütfen beni karşılıklı konuşuyormuşuz gibi dinleyin. Ali Bey bir aile büyüğü olarak sözlerimi iyi takip edin. Görev başında olan sağlık ordusudur. Bu orduya güvenin. Sağlık hizmetlerinde bu denli hızlı iyileşmenin bir örneği yoktur. Yoğun bakım ünitesinde Avrupa'nın en avantajlı ülkesiyiz. Türkiye en baştan beri hiçbir kafa karışıklığı yaşamamıştır. 31 Aralık'tan itibaren sözün Bilim insanlarına bırakılacağı sağlık sorunu olarak ele alınmıştır. Bütün sağlık çalışanlarımız uzun fedakarlık isteyen nöbetler tutuyor. Türkiye'de 1 milyon 61 bin 65 sağlık personeli var. Bugüne denk onların sayesinde 2 bin 423 hastamız taburcu edildi.

"KİMİN VİRÜS TAŞIDIĞINI BİLEMEYİZ"

Dışarıda kimin virüsü taşıdığını taşımadığını bilemeyiz. Virüsü herhangi biri taşıyor olabilir diye düşünmelisiniz. Bana bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın.

Genç arkadaşlar sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Mücadelede ne tarafta olursanız şans o tarafta olacaktır. Toplum içinde tanısı konmamış hastalar olabileceğini unutmayın. O kendine çok dikkat eden biridir, ziyaretinde sakıncası yok demeyin. Virüsün dünyada birçok lidere bulaştığını aklınızda tutun. Virüs her insana bulaşabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak tek şey tedbirdir. Tedbirli olun.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ UYARILARINI DİKKATE ALIN

Eğer bu mücadelede duruma daha ciddiyetle yaklaşmak yerine bir gevşeklik gösterirsek başarı çok zaman alır. Sayıların nerelere varabileceğini tüm dünya üzerinde gözler önündeyken bunu tarihi bir sorumluluk olarak görmek gerekir. Hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar adapte olursak o kadar hızlı sonuç alırız.

Hastalığı kontrol altına aldığımız anda ise özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Salgını kontrol altına almak ve yenmek için hayatını ortaya koyan savaşçının, doktorun teknisyenin sözleri ve talepleridir. Onların uyarılarını dikkate alın. Onların sizin için en büyük dileği hastalarından biri olmamanız. Evinizde olmanız.

Size söyleyeceğim şu; Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz. Onu geciktirmeyelim sabırlı olalım.

Saygıdeğer vekillerimiz sağlık camiası olarak uzun yıllardır süren sorunumuz var. Kamu vicdanı uzun zamandır bu sorunu sineye çekmedi. Yasalar şiddete eğilimli kişiler için uzak kaldı. Yüce meclisimiz sağlık alanında attığı yasayla beklediğimiz adımı atmış durumda. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmı salgınla mücadele ettiği dönemde şiddet olayı toplumun kabul edeceği bir şey değildir. Yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanmayacak bir durumdur. Yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımaktadır.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI BİN 6'YA YÜKSELDİ

Toplam test sayımız 307. 210 oldu. Günlük test sayısı 30. 864. Bugünkü vefat sayısı 98. Toplam vefat sayısı bin 6 oldu. Bugünkü iyileşen hasta sayısı 281, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 423 oldu.

ECZANELERDE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK

Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.

VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER

Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz.