info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ülker Japon Ortakla İmzaları Attı

Yıldız Holding in makarna üretim şirketi Bellini Gıda nın yüzde 50 sine ortak olan Japon Nissin Foods Holdings, resmi anlaşmayı İstanbul da imzaladı.

 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Nissin Foods Holdings CEO’su Koki Ando’nun imzaladığı ortaklık anlaşması ile Nissin Yıldız Gıda Sanayi resmi olarak faaliyetlerine başlamış oldu. Bu ortaklık, Yıldız Holding’in 10’uncu global ortaklığı olma özelliğini de taşıyor.
 
Japonya kökenli Nissin Foods Holdings’in Yıldız Holding’in makarna üretiminden sorumlu şirketi Bellini Gıda’ya %50 ortaklığı dün itibariyle resmiyet kazandı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ile Nissin Foods Holdings CEO’su Koki Ando, iki grubun ortaklığını resmileştiren son imzayı İstanbul’da attı.
 
Yıldız Holding’in genel merkezinde düzenlenen imza töreni ile Orta Doğu ve Afrika pazarlarına da açılmayı hedefleyen Nissin Foods, Bellini Gıda’nın %50’sine 23.5 milyon dolar karşılığında ortak oldu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ortaklıkla ilgili olarak, “Hedefimiz, Japonya’dan makarna getirip Türkiye pazarında satmak değil. Türkiye’de çok iyi makarna markaları var zaten. Hedefimiz, sağlam bir güçbirliği ile Türkiye’de üretip, hem Japonya’ya hem de Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Arfika gibi yeni pazarlara açılmak” dedi. İki şirketin benzer taraflarından birinin de markalarına verdikleri değer olduğuna işaret eden Nissin Foods Holding CEO’su Koki Ando ise, “Yıldız Holding’in birçok büyük markası var. Pek çok kategoride lider. Sadece Türkiye’de değil, bölgesindeki ülkelerde de çok güçlü bir dağıtım ağı kurmuş. Bu da yeni kurulan şirketin en önemli avantajlarından biri” şeklinde konuştu.
 
21,900 çalışanı bulunan ve yıllık gelirleri 3.2 milyar doları aşan Nissin Foods, 11 ülkede 29 fabrikada operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle anında hazırlanabilen noodle ve ramen gibi makarna çeşitleri ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan Nissin’in en önemli markaları arasında Cup Noodles, Bowl Noodles, Chow Mein ve Top Ramen gibi isimler bulunuyor.
 
Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için konusunda uzman ve dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerini hatırlatan Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen “Makarna üretimi konusunda dünyada beşinci durumda olan Türkiye’de tüketim üretime oranla daha düşük seviyede bulunuyor. Şehirleşmenin yanı sıra, yemek alışkanlıklarının daha hızlı ve kolay hazırlanması yönündeki talep, özellikle makarna, erişte ve noodle konusunda Türkiye’de önemli bir potansiyele işaret ediyor. Türkiye’de hızlı şekilde makarna ve noodle yemek konusunda üretim yapan büyük çaplı bir şirket bulunmuyor ve bu alandaki potansiyelin yıllık 1 milyar porsiyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.