info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ulukışla Saldırganlarının Hedefi Araştırılıyor

Güvenlik güçleri eylem timlerinin peşinde

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde biri polis, biri astsubay üç vatandaşın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren ve El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 3 zanlının sorgularındaki belirsizlik, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Zanlıların ısrarla, silahlarla Bosna'ya gittiklerini söylemeleri ve Türkiye içinde nereyi hedef aldıklarına yönelik beyanda bulunmamaları nedeniyle güvenlik görevlileri tutuklanan zanlıların bağlantılarına yöneldi. Suikast ihtimalinin üzerinde duran güvenlik güçleri başka eylem timlerinin olabileceği ihtimalini de araştırıyor.
 
Kendilerini Alman, İsveç ve Makedonya vatandaşı olarak bildirerek Suriye sınırından Türkiye'ye girdiklerini söyleyen zanlıların, savcılık ifadesinde konuşmaması, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede de sorulan soruların çoğuna yanıt vermemesi güvenlik güçlerini alarma geçirdi.
 
Hedefleri araştırılıyor
 
İfadesinde, "Suriye'den savaştan dönüyorduk. Önce İstanbul ardından Bosna'ya gidecektik. Yol kontrolü sırasında paniğe kapıldık" dediği iddia edilen Benjamin Xu'nun sözleri, diğer şüphelilerin Türkiye'de nereye gittikleri, kimle görüşecekleri konusunda bilgi vermemeleri üzerine güvenlik birimleri, şüphelilerin bağlantılarını araştırmaya başladı. Güvenlik güçleri, şüphelilerin olası hedeflerinin yanında, başka eylem timlerinin olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.
 
Yanlarında 3 kaleşnikof 7 el bombası vardı
 
Zanlılar, Suriye'den yurda giriş yaptıktan sonra Hatay'da bir ticari taksi ile İstanbul'a gitmek üzere anlaşmıştı. İstanbul'a gidiş yolunda Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yol kontrolünde güvenlik birimlerine ateş açan saldırganlar, kaçmaya çalışırken yakalanmışlardı. Saldırganların kullandığı ilk araçtan ve üzerlerinden 3 kaleşnikof tüfek, 3 tabanca, 7 el bombası, çok sayıda mermi, susturucu ve şarjörler, telefon bataryaları, muhtelif giyim eşyaları ile bıçaklar ele geçirilmişti. Çatışma sırasında biri astsubay, biri polis diğeri de araç sürücü olmak üzere üç kişiyi öldüren saldırganların, Avrupa ülkelerinden Suriye'ye giderek rejime karşı savaşan El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları ileri sürülmüştü.