info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ünlü Tatlıya AB Tescili

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Antep Baklavası’nın Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillenmesinin marka için büyük önem taşıdığını belirterek, bundan sonraki süreçte de Gaziantep’e has olan her şey için girişimlerin süreceğini söyledi.

’’TESCİLİ YAYINLANDI’’
 
‘Antep Baklavasının’ Avrupa Birliği’nde tesciline ilişkin olarak Gaziantep Sanayi Odası tarafından 10 Temmuz 2009’da Avrupa Komisyonu’na üçüncü ülke sıfatıyla başvuru yapmıştı. İncelemeler sonucunda komisyonun başvuruya ilişkin görüşü olumlu olduğu ve ‘Antep Baklavasına’ ilişkin resmi başvuru belgesinin, 8 Ağustos 2013 tarihli ve C 229/43 sayılı AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın konuyla ilgili açıklamasının ardından Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’da süreci çok iyi takip etmeye çalıştıklarını belirterek, “Baklavanın tescilini alabilmek için 10 Temmuz 2009 tarihinde müracaat etmiştik. Uzun ve yorucu bir yolculuğun sonunda AB’nin resmi gazetesinde baklavanın ‘Antep Baklavası’ olarak tescili yayınlanmış durumda. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde 3 aylık dönem tamamlanınca belgemizi almış olacağız” dedi.
 
’’DEĞERLERİNİZİ BAŞKASINA KAPTIRMAMANIZ GEREKİYOR’’
 
Sonucun marka için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Konukoğlu, “Dünya genelinde markalarınıza ve ürünlerinize sahip çıkmadığınız taktirde bir başkaları bu ürünlere sahip çıkınca sizin elde edeceğiniz veriler ve sizin elde etmeniz gereken ekonomik verileri kaybetmiş olursunuz. Bugün her şey marka. Dünyaya baktığınız zaman aynı statüde bir çok ürünün fiyatlamalarda markaların bir adım önde olduğunu ve çok daha farklı bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmesi markalarla mümkündür. Markalarınızı ve değerlerinizi bir başkasına kaptırmamanız gerekiyor. Bundan sonrada Gaziantep’e has olan ürünlerimizin de tescillerini zaman içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.