info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Utanmazların Sahte İçki Ürettiği İmalathane Basıldı

Bodrum’da sahte alkollü içki nedeniyle hayatını kaybeden 3 Rus rehber de ders olmadı.

İstanbul Başakşehir’de insanların yaşamını hiçe sayan utanmazların sahte içki ürettikleri imalathane basıldı. Başakşehir’de bulunan imalathaneyi tespit ettikten sonra telefon ve fiziki takibi tamamlayan Mali polis, önceki gün depo görünümlü 3 katlı binaya baskın düzenlendi. Güvenlik kameralarından polisleri görünce binada bulunanlardan bir kısmı kaçmaya çalıştı.
Şüphelilerden bir bölümü pencereden aşağı atlamaya çalışırken yakalandı. Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda aralarında sahte içki imalatından emniyette kaydı bulunan 1 kişinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına aldı. 2 bin 500 şişe sahte votka ve viski, 3 bin 500 şişe boş votka ve viski şişesi, 9 bin bandrol ve 500’er kiloluk 2 dolu tank ile 93 dolu bidon ele geçirildi. Bidon ve tankların içinden içki imalatında kullanılan metil alkol çıktı. . Gözaltına alınan 2 kişi yaşları küçük olduğu gerekçesiyle emniyetten savcılık talimatıyla serbest kaldı. İlhami Y. “Halk sağlığını tehdit etmek” suçundan gönderildiği mahkemece tutuklandı. Diğer 3 kişi serbest kaldı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Ele geçirdiğimiz içkilerle ölümlere yol açan içkilerin bağlantısını araştırıyoruz” dedi.

GİSDER: Denetim yetersiz

SAHTE alkollü içeceklerin tüketiminin önlenmesine yönelik bir çok projenin devreye girdiğini dile getiren Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği (GİSDER) Başkanı Galip Yorgancıoğlu, “Bandrol, pul, barkod, halogram, kupür, damga gibi özel etiket ve işaretlerin kullanılması önemliydi. Ancak bazı yasal boşluklar var ve bu konuda cezai yaptırımlar yeterli değil. Denetim eksikliği yanında, yasalarda da bu tür suçların cezalarının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Sahte üretime ağır hapis cezaları maalesef verilmiyor. Para cezaları ile geçiştiriliyor. Alkollü içkilerdeki yüksek vergi baskısının, sahte üretimi özendirmeyecek düzeye çekilmesi, artık arttırılmaması gerekiyor” dedi