info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yağışlar Yurt Genelinde Etkisini Arttıracak

Türkiye’nin genelini etkisi altına alacak yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak,İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Isparta, gece saatlerinde Kastamonu ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.
 
BATIDA HAVA SICAKLIĞI 2 İLA 4 DERECE AZALACAK
 
Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 
BATI KIYILARINDA KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgar ise genellikle güney ve batı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.
 
SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT
 
Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini altını çizdi.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı- 14
 
ANKARA: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu- 10
 
İZMİR: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı- 16
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı- 17
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı- 16
 
SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı- 15
 
ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor- 1
 
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı- 9
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile zamanla kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.
 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin karla karışık yağmurlu.
 
İÇANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır dışında bölge geneli yağışlı. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya çevrelerinde yağmur şeklinde olacak.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.