info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaşayan Mekan; Birgi Çekül Evi

Çekül vakfı tarihe ve tarihi dokuya sahip çıkmaya devam ediyor.Bunlardan biri de Birgi ÇEKÜL evidir.

Çekül vakfı tarihe ve tarihi dokuya sahip çıkmaya devam ediyor.Bunlardan biri de Birgi ÇEKÜL evidir. Birgi; Anadolu'nun en verimli coğrafyalarından Küçük Menderes Havzasında, Bozdağ'ın güney yamaçlarında ÇEKÜL Vakfının eğitim, örgütlenme ve ağaçlandırma çalışmalarını yürüttüğü bir merkezdir.

ÇEKÜL Evinin alt katında yetişkinler ve çocuklar için, yapının eski işlevini de gözeterek oluşturulan bir okuma alanı hizmet veriyor. Metin Sözen, Uçkun Geray, Fikret Üçcan, Oktay Ekinci, Ruşen Keleş, Cevat Geray, Kenan Ok ve Necdet Sakaoğlu gibi koruma alanına emek vermiş isimlerin bağışlarıyla oluşturulan kütüphanede, yetişkinlere özel akademik ve popüler alanlardan yayınlar ile çocuk kitaplığı bulunuyor. Birgi Evi kütüphanesi, tüm yıl boyunca akademik araştırmacıların taleplerini karşılıyor. Çocuk kitaplığı, tüm yıl boyunca zengin okuma arşivi ile çocuklarla buluşuyor. Kışın gönüllülerin desteği ile yaratıcı okuma atölyeleri düzenleniyor.

EKÜL Birgi Evinde, Birgili Çocuklar için, her sene yaz okulu düzenleniyor. Bilgi Ağacı, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için hazırladığı atölyelerle, yaz okulunda buluşuyor. Birgi ÇEKÜL Evi Birgili kadınların sosyalleştiği alanlardandır. Kış ve bahar dönemlerinde Birgi ÇEKÜL Evinde el sanatları kursları yapılıyor. Yıl sonu sergisiyle, yapılan el işi ürünleri tanıtılıyor ve kadınlar üretime katkı sağlıyor.

adınlar gününde, Kadınlar için özel programlar hazırlanıyor. Yılın çeşitli zamanlarında kadınlar için gönüllü eğitimler düzenleniyor. Birgi ÇEKÜL Evi tüm yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak : Murat Ürtekin