info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Haftanın Hava Durumu Raporu

Meteoroloji yeni haftanın hava durumu raporunu yayımladı. 13 - 17 Ocak 2020 hava tahmin raporuna baktığımız zaman yeni haftanın ilk gününde hafta sonundan kalma sıcaklıklar devam edecek.

Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde ise hava eksi derecelere düşüyor. İstanbul'da ise çarşamba gününe kadar güneşli hava etkisini gösterecek. Perşembe ve cuma günü ise yağışlı hava etkili olacak. İşte 13 - 17 Ocak 2020 haftalık hava durumu raporu.

Yeni haftanın ilk gününde hafta sonundan kalma sıcaklıklar devam ediyor. Orta ve kuzey bölgelerde ciddi bir değişim beklenmiyor. İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu gün sıfırın altında başlayacak.

Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ise hava eksi derecelere kadar iniyor. Yurdun büyük kısmında hafta genelinde yağış beklenmiyor. Fakat cuma günü yurt geneli sağanak yağışın etkisinde olacak.

Doğu Karadeniz’de Gümüşhane-Bayburt çevreleri ile Doğu Anadolu’da Hakkari dolaylarında yoğun kar ihtimali bulunuyor. Yüksek basınç etkisiyle gece ayaz sabah saatlerinde sis bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI 

Doğu Karadeniz'de pazartesi sabah saatlerine kadar sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van'da kuvvetli kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van'da halen devam etmekte olan kar yağışının etkisini arttırarak öğle saatlerine kadar süreceği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.