info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeşilçam Sinemasından Bir Yıldız Daha Kaydı

Yeşilçam Sinemasının yaşayan çınarlarından biri olan, Kemal Sunal`ın bir filminde Gaddar Kerim rolüyle seyircilerin gönlüne taht kuran Hikmet Taşdemir Hayatını kaybetti.

Sinemayı bıraktıktan sonra Silivri'ye yerleşen, eşini kaybettikten sonra oğluyla da küs olarak burada yaşamını sürdüren efsane yeşilçam oyuncusunu son yolculuğuna 3-4 eski sinema oyuncusu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata ile Silivri halkı uğurladı.

Son 2 yıldır sinema ve dizi dünyasının vefasızlığından ve sahipsiz bırakılmaktan sitemini dile getiren Hikmet Taşdemir, bu hayata küskün olarak veda etti.Hikmet Taşdemir'i son yolculuğunda bir an olsun yalnız bırakmayan ve gözyaşlarını tutamayan yönetmen ve Aktör Gani Rüzgar Savaşa, Sinema ve dizi sektöründeki oyuncu ve yönetmenlerin vefasız olduğunu söyledi.

Hikmet Taşdemir'in inancı yüksek ve duayen olduğunu söyleyen ve helallik isteyen Gani Rüzgar Şavata, Hikmet Taşdemir'i anlatmak iki kelimeye sığmaz. Bir ağacın gövdesini ve yapraklarını düşünün.Ama köklerini göremezsiniz.İşte Hikmet Taşdemir o çınarın köklerinden birisiydi. Yani Cüneyt Arkın'ları, Ayhan Işık'ları,Yılmaz Güney'leri, Sadri Alışık'ları,Türkan Şoray'ları var edenlerden biridir.İşte Hikmet Taşdemir o ağaçların damarıdır. Hikmet Taşdemir onurlu kişiliğiyle, karakteriyle, yapısıyla gerçekten değerli bir kişiydi. Onun çizdiği karakteri, inanın şu an pembe Dünya'mızın,sinemamızın, televizyonlarımızın hiçbir sanatçısı çizemez.

Bu pembe Dünya'nın sanatçıları çok vefasız. Biz Yeşilçam sanatçılarına gelince,biz bir avuç kaldık,kalamadık. Ama siz sivil halk başta olmak üzere,böyle değerli mihenk taşlarına sahip çıkmanız gerekir. Ona siz Silivri halkı sahip çıktınız.Teknoloji çağında olmamıza rağmen Dünya halen Yeşilçam sinemasını konuşuyor. Dünya'da 7 tane sanat dalının en sonuncusu sinemadır. İşte Hikmet Taşdemir de sanatın bir Cumhur'uydu.Silivri'de yaşadı, Silivri'de öldü. Ne güzel inançlı bir insandı ki buranın hocalarına dualarla defnedilmesini vasiyet etmiştir.

Ben bugün onu son yolculuğunda yalnız bırakan sanatçılar adına üzülüyorum. Bu değerli çınar ebediyete giderken yalnız bırakılmayı hak etmedi Dedi. Hikmet Taşdemir'i son yolculuğuna sadece birkaç sanatçı gelirken, Silivri halkı onu yalnız bırakmadı.Hikmet Taşdemir,ikindi namazına müteakip Silivri şehir mezarlığına defnedildi.

Kaynak : Murat Ürtekin