info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3.Havalimanı Bataklığa Yapılıyor Eleştirisine Jet

Bakan Lütfi Elvan: 3. havalimanında süre uzatımı söz konusu değil

3. havalimanı çalışmalarını inceleyen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bölgenin bataklık olduğu eleştirilerine yanıt verdi. Elvan, "Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
 
Ulaştırma Denizcilik, Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Üçüncü Havalimanı’yla ilgili çalışmaları yerinde inceledi.
Burada bir açıklama yapan Bakan Elvan, şöyle konuştu:
 
Çalışmalar iyi gidiyor, herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz.  
"SÜRE UZATIMI OLMAYACAK"
 
300 milyon Euro civarında iş makinesi alınmıştır. Burada yapılan çalışmalar zemin etüdü ve sondajlardır. Çalışmalar tamamlandıktan sonra havalimanı yatırım çalışmalarına başlanacaktır.
 
Kesinlikle süre uzatımı söz konusu değil. Çalışmalar takvime uygun bir şekilde yürüyor. Kodun düşürülmesi bir problem anlamına gelmiyor.
"1 KURUŞLUK ZARAR OLMAYACAK"
10 milyar Euro'luk yatırım olacak. Diyelim ki, 9 milyarlık bir yatırım olacak. Aradaki fark devletin kasasına girecek. 1 kuruşluk dahi kamu zararı söz konusu olmayacak.
KİMLER KARŞI ÇIKIYOR?
 
Havalimanını eleştirenler kimler? Yurtdışından Türkiye aleyhine kampanya yapan gazeteler, bazı ülkeler, değişik makaleler... Diğer yandan Boğaz Köprüsü, otoyol yapımına hayır diyenler, havaalimanına hayır diyenlerdir. 
BATAKLIK ELEŞTİRİLERİ
 
Jeoloji Mühendisleri Odası burada sondaj yapmış mı? Komik olmasınlar. Burada 750’nin üzerinde sondaj yapılmış. Buranın bataklık olduğunu biz de biliyoruz. Dünyadaki hangi gelişmeleri biliyorlar? San Fransisco’da, Bangkok’da uygulandığını biliyorlar mı? Arkadaşlarımız bataklıkla ilgili olarak çalışmalar yapıyor. Teknolojik olarak imkanımız da gücümüz de var. Uluslararası düzeyde ÇED raporu alınacak.