info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afet Toplanma Alanına Konut

Aksaray’da, afet toplanma alanı olarak kullanılan 8 bin metrekarelik arazi, 5 katlı otel, konut projeleri ve tarihî bir caminin ihyası yapılmak üzere imara açıldı.

Fatih Belediye Meclisi, tarihi yarımada sınırları içerisinde kalan 8 bin metrekare büyüklüğündeki 50 parsel araziyi oy çokluğu ile kısmen konut ve ticaret alanına çevirdi.
 
Metal Yapı Konut Anonim Şirketi'nin satın aldığı araziye 5 kat yüksekliğinde otel ve konut projesi yapılabilecek.
 
Konumu itibariyle İstanbul'un en önemli ulaşım noktalarından biri olan Vatan Caddesi üzerinde bulunan arazide, Menderes döneminde yıkılan camilerden biri olan Simkeş Camii İhya Projesi de yer alıyor. Ancak yıkılan caminin yerine otel yapılacağı için, yeni inşa edilecek cami Aytekin Kotil Parkı'nın yanı olacak.
 
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün, projenin “15.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 11.000 ölçekli planın ana kararını bozucu, yoğunluğu artırıcı, emsal teşkil edici nitelikte olduğu yönünde görüş bildirmesine rağmen, alınan kararla bölgeye otel ve konut projeleri yapılabilecek.
 
FATİH BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA 
Konuyla ilgili Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2. derece ticaret alanı (otel alanı) ve konut alanı olarak kabul edilen arazide otel alanının yüzde 92 oranında düşürüldüğü, park alanının ise yüzde 120 oranında genişletildiği belirtildi.
 
Öte yandan, Mimarlar Odası ve CHP Fatih Belediye Meclis üyelerinin Fatih Belediyesi'nin hazırladığı 11.000'lik imar planları ile ilgili olarak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davalar devam ediyor.