info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Mitinginde Olaylar Çıktı

Başbakan Erdoğan, Hopa mitinginin ardından ilçeden ayrılırken bazı gruplar araçlara taş atmaya başladı. Bu sırada başbakanlık otobüsünün üstünde bulunan koruma memuru araçtan düşerek arkadan gelen güvenlik aracının altında kaldı. Güvenlik güçleri grubu dağıtmak amacıyla havaya ateş açtı.

Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingine gelmeden önce Cumhuriyet Meydanı'nda çıkan olaylarda yaralanıp hastaneye kaldırılanlar arasında bulunduğu ileri sürülen Metin Lokumcu, kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirtildi.

Metin Lokumcu'nun emekli öğretmen olduğu ve sabah yapılan HES protestosunda yoğun bir şekilde biber gazına maruz kaldığı ifade edildi.

ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı Ak Parti mitinginden önce çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. Polisin biber gazı kullandığı olaylar sırasında yaralananlar oldu, polisin ve Ak Parti’nin araçları hasar gördü.

Uçakla Batum’a inip, Sarp Sınır Kapısı’nın Gürcistan tarafında açılış yapacak olan Başbakan Erdoğan’ın saat 12.30’daki Hopa mitingi öncesi ilçede olaylar çıktı. Sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hakim bir binaya büyük boy CHP bayrağı, yanındaki binaya da ’AKP Hopa’dan defol! Gençlik Muhalfeti’ yazılı pankart asan grup, mitingin yapılacağı meydana inip eğlenmeye başladı. Aralarında CHP, ÖDP ve Halkevleri Derneği üyelerinin de bulunduğu belirtilen grup horop teperken, Cumhuriyet Meydanı üzerinde 3 helikopter alçaktan uçtu.

Grupdakilerin buna tepki için ’yuh’ çekip, HES’leri protesto için de ’Su haktır, satılamaz’ pankartı açınca polis müdahale etti. Protestocu grupta bulunan bazı kişiler kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastanede tıbbi müdahalede bulunuldu.

Bir süre de ara sokaklarda devam eden olaylar sırasında atılan taşlarla polis araçlarının yanı sıra Ak Parti’nin seçim otobüsleri ve partililere ait çok sayıda aracın camları kırıldı.

YARALANAN KORUMA TRABZON’A KALDIRILDI

Başbakan Erdoğan, Hopa mitinginden sonra seçim otobüsüyle alandan ayrıldıktan 300 metre sonra başlayan taşlı saldırı sırasında otobüsten düşerek yaralanan koruma polisi, Hopa Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavinin ardından ambulansla Trabzon’a sevk edildi.

Durumu ağır olan koruma polisinin, seçim otobüsünün hızlanmasıyla birlikte arka kapıdan dengesini kaybederek düştüğü saptandı. Görgü tanıkları polisin kapıya takılı olarak asfaltta sürüklendiğini, arkadan geken koruma aracının da direksiyonu kırmasıyla ezilmekten son anda kurtulduğunu söyledi.

Yetkilile, helikopterle Trabzon’a sevk edilen yaralı koruma polisinin sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.

POLİS TEKMESİ İDDİASI

Hopa’da, Ak Parti’nin düzenlediği mitinge Başbakan Erdoğan gelmeden önce Cumhuriyet Meydanı’nda çıkan, polisin biber gazı ve tazyikli su kullandığı olaylarda kalp krizi geçiren emekli öğretmen 54 yaşındaki Metin Lokumcu’nun ölümü büyük üzütü yarattı.

Yakınları ve arkadaşları, Metin Lokumcu’nun biber gazıyla müdahale eden polisler tarafından tekmelendiğini, bu nedenle kalp krizi geçirdiğini ileri sürdü.