info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bakan Çağlayan ile Bakan Güler İstifa Etti

’Büyük Rüşvet’ operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa etti.

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinde çıkan paranın, oğlunun sattığı villanın parası olduğunu iddia etmişti.
 
Öte yandan Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti.
 
Çağlayan, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi.
 
Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
 
"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım." 
 
17 ARALIK'TA ÜÇ BAKANIN OĞLU GÖZALTINA ALINDI
 
GÜLER'DEN İLK AÇIKLAMA
 
İçişleri Bakanı Güler, açıklamasında ''17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a istifamı sözlü olarak arz etmiştim. Bugün de yazılı olarak sundum'' sözlerine yer verdi.
 
ÇAĞLAYAN BAŞBAKAN'LA PAKİSTAN'A GİTMİŞTİ
 
Çağlayan, Başbakan'ın dün akşam döndüğü Pakistan ziyaretine de katılmış, orada Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'a yaptığı açıklamada ''Oğlumun karakolluk işi olmaz'' ifadelerini kullanmıştı.
 
 
BAKAN ÇAĞLAYAN 2 GÜN ÖNCE 'TUZAK' DEMİŞTİ
 
Bakan Çağlayan, 2 gün önce yaptığı açıklamada, “Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın, ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine herkesin özellikle de hukuku uygulamakla görevli ve yükümlü olanların çok daha fazla itina göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreçten alnımızın akıyla, milletçe güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum” demişti. 
 
BAKAN GÜLER: O PARALAR OĞLUMUN SATTIĞI VİLLASININ PARALARI
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu iddia etmişti.
 
Güler, şunları söylemişti:
 
''O paralar oğlumun Bahçeşehir'deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeleri de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler.''