info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Benzin İstasyonuna Molotof

BEYOĞLU ve Şişli’de bölücü terör örgütü sempatizanı bir grup, aralarında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu çok sayıda iş yeri ve otomobile molotofkokteyli attı.

Haber twitter üzerinden bir anda yayıldı. Çevredekiler duydukları seslere kendi yorumlarını ekleyip twitter'da yayınca 'PKK'lılar Taksim'de kalabalığın üzerine bomba atmış bir kişi ölmüş' söylentisi bir anda yayıldı. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nün basılıp bombalandığı da söylentiler arasında yeraldı...

Kalyoncu Kulluk Caddesi’nde, KCK tutuklamalarını protesto etmek bahanesiyle toplanan bir grup, saat 22.30 sıralarında Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü binasına molotofkokteyli attı.  Polisin müdahalesi ile dağılan grup, daha sonra Dolapdere Caddesi’nde toplandı. Burada da bir akaryakıt istasyonuna  molotofkokteyli ve ses bombası atan grup, çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle ara sokaklara kaçtı. Şişli Sefa Meydanı’na kadar yaşanan kovalamaca sırasında ara sokaklarda iş yeri ve park halindeki bazı araçlara da molotof kokteylli ve taşlarla zarar veren örgüt sempatizanları izlerini kaybettirdi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalara başlarken, bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.
 

Bu arada benzin istasyonunda büyük panik yaşandı. Çalışanlar sağa sola kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Grubun dağılmasından sonra, yangın söndürme tüpleri ile alev alan pompaları söndüren çalışanlar, büyük bir faciayı önledi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri ise önce yanan konteynerleri söndürdü. Daha sonra benzin istasyonunda soğutma çalışması yaptı.

Beyoğlu Dolapdere Caddesi'nde bir benzinliği ateşe verip çevreyi molotof kokteyli yağmuruna tutan terör yandaşları, Kurtuluş'ta onlarca araca büyük maddi hasar verdi. Grup, kendilerine tepki gösteren bir mahallelinin evine ses bombası attı. Olayın şoku ile evin fertlerinden biri rahatsızlandı.