info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cumhuriyet Yeryüzünde Eşsizdir

Ege Üniversitesi’nde “Atatürk Günleri”nde konuşan Serdar Kızık; Cumhuriyet’in emperyalizme karşı verilmiş bir mücadele olduğunu söyledi.

*Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Cumhuriyet’in dünü ve bugünü “Atatürk’ün Lider Kimliği’’ adlı panel düzenledi
     
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde, Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hakan Coşkunol’un üstlendiği panele İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Attila Sertel ile Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi, Yazar Serdar Kızık katıldı. Panelde açılış konuşmasını Prof. Dr. Hakan Coşkunol yaptı. Serdar Kızık; YÖK’ü ve hükümeti eleştirerek “Cumhuriyet yeryüzünde eşsizdir, emperyalizme karşı verilmiş ilk başarılı olmuş mücadeledir. Cumhuriyet’in amacı ümmet değil ulus olmak, kul değil birey olmaktır. Bütün bireyler özgür olmalı, özgürce yaşayabilmelidir. İnsanlar özgürlük için birey olmak için savaşmak zorundadır. Her zamankinden daha fazla Cumhuriyet’e ve Atatürk’e sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
“TÜRK FİLMLERİNDE OYNAYAN KÖTÜ ADAM ROLÜNDE’’
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Attila Sertel; Siyasetin üniversitelerde layıkıyla tartışılmadığı, panellerin yapılmadığı, liselere denk konuma getirildiği bir dönem yaşandığını belirtti. 
Kaynak : Murat Ürtekin