info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Demirel’i Yuhalatmak Ayıp

Cumhuriyet Meydanı’nda 6 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i yuhalatmasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Geçmiş senelerde Başçalan Isparta’ya gelip, seçim mitingi yaparken Isparta’nın ve Türkiye’nin sayılı lideri ve Isparta’nın bağrından çıkan Süleyman Demirel’i maalesef burada yuhalatmıştır. Yıllarca Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insanı kendi memleketinde yuhalatmak en çirkin ve kaba olaylardan biridir. Demirel Türkiye’de demokrasiyi kuran, 7 defa gidip 6 defa gelen, daima tarafsız olan bir liderdir. Hiçbir zaman hiçbir liderin arkasından kötü söz söylememiştir. Onun için kendi memleketinde yuhalatması çok ayıp” dedi.
 
‘Vicdanım kabul etmiyor’
Isparta’nın tarih yazmasını isteyen Kılıçdaroğlu “Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 8 yıl rektörlük yapan Lütfü Çakmakçı’yı belediye başkanı olarak seçmenizi istiyorum. Çünkü hırsızlardan, yolsuzluklardan temizlenen bir siyaset yapmak istiyoruz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu “Provokasyon yapıyorlar. Berkin öldü, Burakcan öldü, polis Ahmet öldü. Hiç kimsenin ölmesini istemem. Berkin’i yuhalattı. Asla kabul etmiyorum. Vicdanım kabul etmiyor” dedi.