info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolmabahçe’de polislere silahlı saldırı

Dolmabahçe Sarayı Saltananat kapısında nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren 2 terörist kaçarken yakalandı.

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu. Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi.
 
EL BOMBASI PATLAMADI TETİĞE BASTILAR
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırı şöyle gerçekleşti. Otomatik silah, tabanca ve 3 el bombası taşıyan 2 saldırgan önce nöbet kulübesine doğru el bombası attı ancak bu bomba patlamadı. Bunun üzerine saldırganlar polis kulübesine silahla ateş açtı.
 
OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR
 
POLİSLER KARŞILIK VERDİ
Nöbet kulübesinde bulunan polisler açılan ateşe karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından 2 şüpheli Gümüşsuyu Caddesi istikametine kaçmaya başladı.
 
KAÇAMADILAR
Alman Konsolosluğu yakınlarında önlem alan motosikletli yunus timleri ve ilçe polis ekipleri kaçan saldırganları yakaladı. Polis ekipleri yapığı incelemede şüphelilerin üzerinden 1 tabanca, 1 otomatik tüfek, 2 el bombası ve 2 kutu mermi ile boş şarjörler ele geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildiği öğrenildi.
 
SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu. Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi. 
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.
 
 
KURŞUN GEÇİRMEZ CAM KURTARDI
Dolmabahçe Sarayı saltanat girişine teröristlerce yapılan bombalı ve silahlı saldırıda kapı önünde bulunan nöbet klübesindeki polisleri kurşun geçirmez camların kurtardığı ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri iki teröristlerin  önce bomba attığını, patlamayınca silahlarını ateşlediklerini belirterek  kurşun geçirmez camların kurşunlardan koruduğunu söylediler.
 
AYNI NOKTAYA AYNI YÖNTEMLE İKİNCİ SALDIRI 
1 Ocak 2015’te Dolmabahçe’de aynı yere yine bombalı ve silahlı saldırıda bulunulmuş, el bombasının patlamaması üzerine silahla ateş eden 2003-2006 yılları arasında yasadışı örgüt suçlaması ile cezaevinde yatan Fırat Özçelik, görevli polislerce gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bombalı saldırı girişiminin olduğu Dolmabahçe Sarayı’na gelerek gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve "Sarayın girişindeki nizamiyede görev yapan polis arkadaşlara yönelik bir saldırı girişim. Personelimizde Allah’a şükür bir yaralanma yok. El bombasının pimini çekerek atıyor ama patlamıyor. Arkadaşlarımız iki el bombasını da imha etti. Tabanca ve uzun namlulu eski bir silahı var." şeklinde açıklama yapmıştı.
 Salgırganlar kısa bir süre içinde polis tarafından yakalandı.
 
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, Dolmabahçe'deki silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.
 
"19.08.2015 Çarşamba Günü saat 14:30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik sila
 
Bir adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir.
Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır.
Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir."
 
İKİ SALDIRGAN YAKALANDI
Polisin anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar koşarak kaçmaya çalıştı. İki saldırgan Dolmabahçe’den Taksim Meydanı’na kadar uzanan, Almanya Başkonsolosluğu yakınındaki İnönü Caddesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.
 
 
ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ
Dolmabahçe'deki silahlı saldırının ardından polisler hemen olaya müdahale etti. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İnönü Stadyumu'nu Taksim'e bağlayan cadde ve Kabataş - Beşiktaş yolu trafiğe kapatıldı.
 
Dolmabahçe Sarayı önünden kaçan saldırganlar İnönü Caddesi'nde yakalandı.
AK PARTİ’YE SALDIRIDAN ARANIYORLAR
 
Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlenen 2 saldırganın,  8 Ağustos’ta AK Parti İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişiler olduğunun bilindiği öğrenildi.