info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Elazığ da Çayda Çıra Heykeli Tartışması

Çayda çıra yıkıldı, Elazığ karıştı

ELAZIĞ’da yerine altgeçit kavşağı yapılacağı gerekçesiyle kentin simgesi Çayda Çıra Heykeli’nin yıkılması Belediye Meclis toplantısında sert eleştirilere neden oldu. Altgeçitin imara planı olmadan yapıldığını öne süren AK Parti’li İmar Komisyonu Başkanı ve iki üyesi istifa ederken, MHP’liler toplantıyı terk etti.

Elazığ’da kentin simgesi olan Çayda Çıra Heykeli’nin yıkılmasının ardından yıkıldığı alana 15 milyon lira harcanarak karayolları tarafından yapılacak altgeçit kavşağı belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı Ak Parti’li Süleyman Selmanoğlu, başkanlığında yapılan ve Ak Parti’li 26, MHP’li 8 ve SP’li 3 üyenin bulunduğu meclis toplantısına bazı üyeler katılmadı. Bazı üyeler ise alt geçit kavşağıyla imar planınının yapılmadığı ve yapılan çalışmaların hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle alınan kararın altına imza koymayacaklarını söyledi.

Başkan Selmanoğlu, toplantının sürdüğü sırada izin isteyerek meclisten kısa süreli ayrılması ardından, MHP’li belediye meclis üyeleri, "Elimizdeki gündem maddesi başka, siz başka bir gündem maddesi okudunuz. Sonra kalkıldı, gidildi- gelindi. Bu hal ve hareketler bizi gurup olarak rahatsız etti, biz de tepki olsun diye toplantıyı terk ediyoruz ve toplantı yeter sayısını düşürüyoruz" diyerek salonu terk etti. Meclisi terk eden MHP li meclis üyelerini şaşkınlıkla izleyen Belediye Başkanı Selmanoğlu, "Ben müsaade istemiştim, şimdi ne oldu, neden terk ediyorsunuz. Burada siyaset yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Ak Parti’li üye Bekir Karabulut’un ise kendi partisinden olan ve toplantıya katılmayan üylere tepki gösterdi. Karabulut, "Gelmeyenin kafasını gözünü parçalayacağım bu mecliste. Gelsinler girsinler bakalım nasıl meclis üyeliği yapıyorlar. Meclis üyeliği yapıyorlarsa buraya gelecek, başkan yardımcısı da gelecek meclis üyeleri de gelecek. Başkan yardımcısı olup da arabaya binip gezmek olmaz. Gelip bu mecliste el kaldıracak, el indirecek. Belediyeye sokmayacağım bunları" dedi.

Tepki üzerine Başkan Selmanoğlu, kısa süreli şaşkınlık yaşadı ve ortamı sakinleştirmek için, "Öpüyorum Bekirciğim, tamam" dedi. Toplantı daha sonra ertelendi.

Dün devam edilen toplantıya il dışında bulunan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu katılmadı. Elazığ Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Atik Birici’nin başkanlığındaki toplantıda Ak Parti’li 2 İmar Komisyonu üyesi komisyondan istifa etti. Birici, Ankara’dan konuyla ilgil ibir yazı göstediklerini ve bu yazının henüz gelmediğini belirterek, konunun görüşülmesine 1 Ağustos tarihindeki toplantıya bırakılmasını istedi. Bunun üzerine İmar Komisyonu Başkanı AK Partili meclis üyesi Hamit Kaya, istifa dilekçesini imzalayarak meclis başkanına verdi. Kaya, salonu terk ederken Belediye Meclis Üyesi Ak Parti’li Mehmet Tügen de ayağa kalkarak, "Bu maddelerin hiçbir tanesinde plan görüşü uygun değil. Uygun olmadığı halde bu meclis ki, bunu samimi söylüyorum bizi aldatarak getirdi. Şu anda ben yargılanıyorum ve bunu hak etmiyorum" dedi. Bunu üzerine salonda bulunan AKP’li üyelerin "Şov yapma" demesi üzerine Tügen, salonu terk etti. Toplantı daha sonra 1 Ağustos’a ertelendi.