info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erbakan ın Cenazesine O da Geliyor!

Hamas lideri Halid Meşal ın Erbakan ın cenaze törenine katılacağı bildirildi.Erbakan için Hacı Bayram Camii nde yarın sabah namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Hamas lideri Halid Meşal'ın Erbakan'ın cenaze törenine katılacağı bildirildi.Erbakan için Hacı Bayram Camii'nde yarın sabah namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Buradaki törenin ardından Erbakan'ın naaşı İstanbul'a, Fatih Camii'ne getirilecek. Cenaze öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığının bulunduğu Merkez Efendi Kabristanı'na defnedilecek.

Erbakan'ın naaşı evinin önündeki özel cenaze aracında korunurken, 70 kişilik bir ekip İstanbul'da defnedileceği mezarlıkta hazırlıkları sürdürüyor.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ''Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz'' dedi.

Erbakanın cenazesine o da geliyor!

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mustafa Kamalak, Erbakan’ın İstanbul’a gitme imkanı bulunmayan dostları için yarın sabah namazına müteakip Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Erbakan’ın naşının daha sonra uçakla İstanbul’a götürüleceğini ifade eden Kamalak, Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Erbakan’ın naşının aile mezarlığının bulunduğu Merkez Efendi Kabristanı’na defnedileceği kaydetti. Erbakan için resmi bir tören yapılmayacağı da kesinleşmiş oldu. Kamalak, şu an Erbakan’ın naşının herhangi bir bozulma olmasın diye, evinin önünde bulunan ambulansta tutulduğunu belirtti.

Kamalak Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre şu ana kadar 60 civarında ülkede Erbakan için gıyabi cenaze namazının kılındığını belirterek, yarın da birçok ülkeden devlet büyüğünün cenaze namazına iştirak edeceğini kaydetti. Erbakan’ın çok sevdiği, Bosna Hersek’in merhum Bilge Devlet Başkanı Aliya’nın da mezarından toprak getirileceğini ifade eden Kamalak, yarınki cenaze törenine gelecekler arasında Tunus Nahta Hareketi lideri Raşit El Gannuşi, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Fas El Tevhid vel Islah hareketi Genel Başkanı Muhammed Handavi, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Saadettin Osmani, Hindistan cemaati İslami’nin Genel Başkanı Mevlana Celaleddin Ömeri, HAMAS’ın liderlerinden Halit Meşal, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir r önderlerinden Prof. Elifüddin Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan Eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Seheb gibi bir çok cemaat önderinin bulunduğunu belirtti.

MEZARLIKTA HAZIRLIKLAR

Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın yarın defnedileceği Merkezefendi Mezarlığı’nda hazırlıklara başlandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesince Merkezefendi Mezarlığı’nda yaklaşık 70 kişilik ekip tarafından temizlik, bakım ve ağaç budama çalışması yürütülüyor.Merkezefendi Mezarlığı’nın girişinde yer alan Erbakan ailesinin kabristanı da yine görevlilerce temizleniyor.Mezarlığın giriş bölümünde yer alan ve kararan duvarlar, 20 kişilik ekip tarafından basınçlı havayla kum püskürtülerek beyazlatılıyor.50 kişilik bir grup da mezarlığın içindeki çöpleri, budanan ağaç dallarını topluyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Eski Kozlu, Silivrikapı, Tahirefendi, Dedeler, Yeni Kozlu mezarlıklarında da bakım ve temizlik çalışması yapıyor.Bu mezarlıkların bulunduğu 10. Yıl Caddesi de yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlanıyor.

Belediye namaz için ek sefer koydu

Kalp yetmezliği sonucu vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan için yarın sabah Hacıbayram Camii’nde kılınacak namaz için Ulus yönüne giden Belediye otobüsleri ve metro saat 04.00’den itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın cenazesi, Hacıbayram Camii’nde kılınacak sabah namazın ardından defnedileceği İstanbul’a götürülecek.

Evi ziyaretçi akınına uğradı

85 yaşında yaşamını yitiren eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın Balgat’taki evi ziyaretçi akınına uğradı.

Erbakan’ın Balgat’taki evini özellikle kadınlar ziyaret ederken, taziye dileklerini iletiyor. Erbakan’ın kızları ve gelini burada kadınların taziyelerini kabul ederken, Saadet Partisi Genel Merkezi’ne de erkeler taziye ziyaret bulunuyor.

Erbakan’ın cenazesi ailesinin isteği üzerine evlerinin arka bahçesinde özel bir cenaze aracında tutuluyor. Özel soğutma sistemine sahip cenaze aracı morg özelliği taşıyor. Erbakan’ın sevenleri cenazenin bulunduğu aracın çevresinde dualar okurken evin içinde de kuran okunuyor. Öte yandan Kızılay, evin önünde bir çadır kurarak ziyaretçilere çay ve poğaça ikramında bulunuyor.

Kaynak : Milliyet