info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erbakan ın Oğlu Konuştu

Fatih Erbakan, Balgat’taki evlerinde sabah saatlerinde taziyeleri kabul ettikten sonra Saadet Partisi Genel Merkezine geçti

Evden çıkışında gazetecilere bir açıkla yapan Erbakan, Başta Milli Görüş camiası olmak üzere tüm Türk milletine baş sağlığı dilerken, "Gerçektende Türk milleti 100-150 senede gelebilecek düzeyde bir şahsiyeti kaybetti. Üzüntümüz çok büyük başımız sağ olsun Kendisi siyasetçi kimliğinin yanında, huyuyla, ahlakıyla, edebiyle, yaşantısıyla hepimize ve herkese örnek olmuş bir insandı. En önemli özelliği kendisine kötülük yapanlara bile iyilik düşünmesi ve iyilik yapmasıydı bunu söylemek kolay fakat gerçekleştirebilmek zordur takdir edersiniz. Herkese nasip olabilecek bir durum değildir. İnşallah mekânı cennet olsun" diye konuştu.

Milli Görüş hareketinin, Necmettin Erbakan’ın açtığı yolda yoluna devam edeceğini belirten Fatih Erbakan, kendilerini ziyaret ederek ve telefonla taziyelerini bildiren herkese teşekkür etti.

Erbakan, bir gazetecinin "Gelen taziye mesajları arasında Genelkurmay Başkanı’nın da mesajı vardı, orada önemli hizmetlerine değiniliyordu 28 Şubat süreci de değerlendirildiğinde bu mesajı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Erbakan, "Bu konulara bugün girmek doğru olmaz" dedi. Erbakan, cenazenin neden bugün değil de yarın kaldırılacağı sorusu üzerine, Erbakan "Dünyanın her tarafından gelecek misafirlerimiz var sevenleri çok fazla, Endonezya’dan, Malezya’dan tutun da Afrika’ya kadar o gelecek kişilere kolaylık olması açısından yarın olmasını düşündük" diye konuştuk.

Necmettin Erbakan’ın devlet töreni yapılmaması yönünde vasiyet bırakıp bırakmadığı sorusu üzerine, Fatih Erbakan, "Vasiyet şeklinde değil ama devlet töreni çok arzu ettiği bir durum değildi. Biz de zaten öyle düşünüyorduk, o yüzden o şekilde defnedeceğiz inşallah" dedi.

Fatih Erbakan, babasının Yaşar Okuyan ile yapmayı planladığı ittifak toplantısında ise haberinin olmadığını kaydetti.

EN GÜÇLÜ ADAY OĞUL ERBAKAN

Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından partinin yoluna nasıl devam edeceği ve seçimlerde nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı tartışması başlarken, SP içinde en güçlü genel başkan adayı olarak oğul Fatih Erbakan’ın adı öne çıkıyor.

Numan Kurtulmuş’un ayrılışının ardından partinin oy oranlarının çok düşük düzeyde seyrettiği değerlendirmeleri yapılıyor. Bu nedenle partide yola devam etmek için formülün Erbakan soyadı olduğu yönünde bir görüş birliği bulunuyor.

Bu durumda parti tüzüğe göre 45 gün içinde bir genel başkanvekili yönetiminde olağanüstü kongreye gidecek ve yeni genel başkanının seçecek.

ASKERLİĞİNİ HENÜZ YAPMADI

Fatih Erbakan da bir süredir SP’nin Genel İdare Kurulu üyesi olarak çeşitli açıklamalarıyla öne çıkıyordu. Oğul Erbakan’ın tek riskinin askerlik yapmayışı olduğu belirtiliyor.

Kaynak : Milliyet