info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan Seçim Logosunu Tescilletiyor

Pazar günü yüzde 51.8’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları sırasında kullandığı ’Erdoğan’ logosunun tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu. Patent Enstitüsü başvuruyu incelemeye aldı.

Erdoğan, bu yeni logo için yaptığı başvuruda logoyu tekstil ürünlerindenden reklamcılığa, posterden dergiye kadar birçok alanda kullanmak için başvurmuş. Erdoğan logonun hem Erdoğan yazılı hem de Erdoğan yazılı olmayan hali için iki farklı başvuru yapmış
 
Erdoğan'ın logosu, ABD Başkanı Barrack Obama'nın seçim logosuna benzerliğiyle de çok konuşulmuştu.
 
RTE MARKASINI 3 YILDA ALABİLDİ
Başvurusu kabul edilirse bu Erdoğan'ın beşinci marka alma girişimi olacak. Erdoğan daha önce 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve RTE markaları için başvuruda bulunmuştu. 2011 yılında Erdoğan'ın RTE markası için yaptığı başvurusuna itiraz geldi. Ancak TPE, incelemelerinin ardından RTE markası için tercihini Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullandı. Markayı tescil kararı verdi. Erdoğan RTE markasının farklı alanlarda kullanımı için 2010 yılında iki farklı başvuru yapmıştı. RTE Markası için Erdoğan'dan önce 2009'da başvuruda bulunan İhsan ve İlyas Engin, Selman Yıkılmaz ve Tacettin Salihoğlu markanın sahibi olamadı.
 
2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan markası için de TPE'ye başvuruda bulunan Erdoğan, bu konuda bir itirazla karşılaşmadı. Markanın 5 farklı alanda kullanımı için 2011'de tescil almayı başardı.
 
DİĞER LİDERLERİN BAŞVURUSU YOK
 
Erdoğan'ın marka başvurularına verdiği önem, diğer liderlerde yok. TPE kayıtları incelendiğinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu ana kadar hiçbir marka başvurusu için kuruma başvurmamış. Ayrıca kimse Kılıçdaroğlu ya da Kemal Kılıçdfaroğlu markaları için bir başvuruda bulunmamış. Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu ile aynı duurmda. Bahçeli kendi ismi için başvuruda bulunmadığı gibi, Devlet Bahçeli markasını almak için başvuruda bulunan başka bir girişimci de yok.
Kaynak : The Wall Street Journal