info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Has Parti ye Batman da Soğuk Duş

HAS Parti, günlerdir hazırlandığı Batman Mitingi nde büyük hayal kırıklığına uğradı.

Cumhuriyet Meydanında az sayıda partiliye seslenen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ülkenin en büyük sorununun adalet sisteminde yaşanan aksaklıklar olduğunu iddia ederek yeni Anayasa'da ilk olarak bu konunun üzerinde duracaklarını söyledi.

Batman'da HAS Parti adaylarını tanıtan Kurtulmuş, partisince Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgenin meselelerini gayet iyi bir şekilde bildiklerini, hep beraber bütün bu sorunları çözecek iradeyi ortaya koyacaklarını söyledi.

 

Türkiye'nin iki temel meselesini HAS Parti olarak kendi gündemlerinin ana maddeleri olarak gördüklerini belirten Kurtulmuş, ''12 Haziran akşamı iktidara gelecek bir parti gibi hazırlanarak, seçim beyannamesine koymuştur. Bunlardan ilki bu bölgeyi de ilgilendiren, bu halkın tümünü ilgilendiren, Türkiye'de siyasi ve hukuki reformların biran evvel gerçekleştirilmesidir. Böylece bu ülkede herkesin hakkının hukukunun alındığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu yeni Türkiye'yi hep beraber inşa etmektir, hep beraber kurmaktır. Diğer partiler sürekli birbirleri ile kavga ederken, birbirlerini aşağılayarak, hakaret içeren sözler söylerken, Türkiye'nin, Batman'ın, Diyarbakır'ın, Siirt'in, Elazığ'ın sorunları bir kenarda duruyor'' diye konuştu.

"GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK PROJESİ'' Kurtulmuş, Has Parti'nin kavga etmeyen, kutuplaştırmayan, düşman ilan etmeyen, bu ülkedeki bütün insanları bir ve beraber gören bir anlayışla, yoluna devam ettiğini kaydetti.

Bunun için de halktan büyük bir ilgi, büyük bir teveccüh gördüklerini anlatan Kurtulmuş, şöyle dedi: ''Diğer partiler sadece karşı tarafın ayağına çelme takmaya çalışırken, biz Türkiye'de eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı yeni bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bunun için Türkiye'nin önemli ve en yakıcı meselemiz olan Kürt sorununu çözmek için, 'gönülü birliktelik projesi' adını verdiğimiz, bir toplumsal barış projesini bütün Türkiye'ye takdim ediyoruz. Biz Türkler, Kürtler, Çerkezler, Lazlar bu topraklarda yaşayan insanlar, gökten zembille 2011 yılında bu topraklara indirilmedik. Biz Türkler ve Kürtler Selahattin Eyubbi'nin, Kılıçaslanların ve Ahmed-i Hane'nin çocukları olarak bu topraklarda 1000 senedir birlikte barış içerisinde yaşıyoruz. Kıyamete kadar da barış içerisinde yaşayacağız. Barışın yolu kardeşlikten geçiyor ama, kuru kuruya kardeşlik de barışı getirmiyor.''