info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşte O Belge!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’Nevşehir Valisinin AKP mitingi için resmi araç tahsis ettiği’’ iddiasının belgesi ortaya çıktı.

Belgede, Başbakan Erdoğan’ın 25 Mayıs günü Nevşehir’i ziyareti nedeniyle resmi araçlara sivil plaka takılarak hazır bekletilmesi ve resmi minibüslerin de arka koltuklarının sökülmesi isteniyor.

Nevşehir  Valisi Abdurrahman Savaş ise,  araç görevlendirme işleminin Başbakan ve bakanların resmi açılış programı için yapıldığını AKP mitingi için araç tahsis edilmediğini açıkladı. Ancak  Vali Savas, minibüslerin arka koltuklarının neden söküldüğünü ve araçlara sivil plaka takıldığı konusuna açıklık getirmedi.
‘’EMNİYETTE SİVİL PLAKA TAKTIRIN’’

Kılıçdaroğlu, Aydın mitinginde bu belgeyi kürsüden göstermiş ve ‘’ Vali, resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökecek, yerine sivil plaka takacaksınız. Recep Bey’in mitingine gideceksiniz’ dedi.

Başbakan Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta Nevşehir’e gitmesinden bir ay önce iki ayrı resmi yazı imzalayan  Vali Savaş, toplam 13 kamu aracına sivil plaka takılmasını istedi.  Vali Savaş’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü minibüslerinin “arka koltuklarının çıkarılması için talimat vermesi de dikkat çekti. Belgelerden biri 28 Nisan tarihini taşıyor. Yazıda şöyle deniyor:

‘’Sayın Başbakanımızın yardımcı hizmetlerinde kullanılmak üzere, dairenize ait aşağıda plakası, markası, şoför ismi ve cep telefonları yazılı minibüslerin 23 Mayıs 2011 günü saat 16.00’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne ilgili şoförler müracaat ederek sivil plaka takılmak kaydıyla (İl milli eğitim müdürlüğü ile il müftülüğü minibüslerinin arka koltukları çıkarılmış olarak) 24 Mayıs 2011 Salı günü saat 10.00’da  Valilik önünde araçların her türlü ikmali yapılmış olarak, kılık ve kıyafeti düzgün şoförü ile birlikte hazır bulunmaları uygun görülmüştür. Bilgi ve gereğini önemle rica ederim.”
İKİNCİ YAZIDA MAKAM ARAÇLARI

 Vali, 29 Nisan’da ikinci bir yazı daha yazarak Erdoğan’ın Nevşehir’e teşrif edeceğini belirtikten sonra “mahiyetinde bulunan heyetin hizmetlerinde kullanılmak üzere” TÜİK, Defterdarlık, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğüne ait 6biri Totota 5’i Renault marka olan makam araçlarının sivil plaka takılarak hazır edilmesi için talimat veriyor.
Erdoğan 25 Mayıs günü Nevşehir’de bazı açılışlara katılmış ve Atatürk Bulvarında düzenlenen mitinge katılmıştı.