info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanatlanıp Prens Oldu

Berkin Elvan’ın ölümü üzerine ressam ve illüstratörlerin elinden çıkma çizimler, sosyal medyada gün boyu paylaşıldı.

Berkin Elvan’ın ölümü üzerine ressam ve illüstratörlerin elinden çıkma çizimler, sosyal medyada gün boyu paylaşıldı. Ahmet Coka’nın illüstrasyonu, Hülya Özdemir’in illüstrasyonu, Vardal Canis’in resmi, Gazi Çağdaş’ın çizimi, Mert Tügen’in illüstrasyonu ve Rıza Türker’in Berkin Elvan’ı ‘Küçük Prens’ olarak resmettiği çizimler en çok paylaşılanlar oldu. Çizimlerde Berkin     Elvan ekmeği ve kanatlarıyla tasvir     edildi.    
 
‘Anne sen kaçamazsın’ 
Anne Gülsüm Elvan, oğlunun hastanedeki 5. ayında belgeselci Reyan Tuvi’ye Berkin’in vurulduğu günü anlatmıştı. Gülsüm Elvan, o sabah oğlunun ekmek almaya “Aneyyy, senin ayağın sakat, bir olay olursa koşamazsın, kaçamazsın, ben gideyim, hem sokakta arkadaş bulursam kahvaltıya getirebilir miyim?” dediğini anlatmıştı.
 
#Berkinölümsüzdür   
Polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle Berkin Elvan’ın 15 yaşında ölümü sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Berkin Elvan twitter’da ve sözlüklerde günün en çok konuşulan konusu oldu. #BerkinElvanÖlümsüzdür ve #HoşçakalBerkinim hashtag’leri Türkiye’de gün boyunca gündemin ilk iki sırasından düşmezken, dünya çapında da en çok konuşulan konular arasına girdi.
 
 
 
Vali’nin tweet’i tepki çekti
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Berkin Elvan’ın ölümü üzerine Twitter hesabında “Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin Elvan’ı kaybettik. Allah’tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim” yazdı. Bu tweet, tepki topladı.
 
 
 
O polis bulunamadı 
Berkin Elvan’ın başından gaz fişeği ile yaralanmasına ilişkin soruşturmada, hiçbir mesafe kaydedilemedi. Aradan geçen 268 güne rağmen, Okmeydanı’nda hangi polisin görev yaptığı bile tespit edilemedi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren 14 polis, “gaz tüfeği kullanmadıklarını” ya da “kimin kullandığını hatırlamadıklarını” söyledi. Bir polis, “Nerede hangi tarihte görev aldığımı hatırlamıyorum” şeklinde ifade verirken bir polis şefi de, “Bizim gruptan kime gaz tüfeği verildiğini, zimmetle verilip verilmediğini bilmiyorum” dedi.