info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Katliamın En Küçük Kurbanına Öğretmeninden Mektup

Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Atılgan gözyaşları arasında toprağa verildi.

Küçük Veysel'in ölümü yürekleri dağlarken, olayla ilgili en çarpıcı açıklama Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den geldi. Fatih Terim, "9 yaşındaki Veysel'i böyle bir olaydan kaybediyorsak... Dinledim onu, avukat olmak istiyormuş. İnsanın canı acıyor" diye başladığı konuşmasında şunları söyledi..
 
Fatih Terim'in açıklamaları:
 
"Hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız. Bu çocuklar da en güzel mesajı vermek için çarpışıyorlar. Böyle bir ortam içerisinde bunları duymak yaşamak hiçbirimiz için sağlıklı değil. Nasıl duruyoruz, Allah yardım ediyor herhalde bize. Eğer bugün 9 yaşındaki bir çocuk böyle bir olayda ölüyorsa, Adana'da 3 yaşındaki çocuğun kafasına kurşun giriyorsa insanın yüreğinin acımaması mümkün değil. 9 yaşındaki Veysel'i böyle bir olaydan kaybediyorsak... Dinledim onu, avukat olmak istiyormuş. İnsanın canı acıyor. Klişe laflardan uzak durmaya çalışıyorum. Evet hayat devam ediyor ama insanları 5, 10 saniye empati yapmaya çağırıyorum. Artık herhalde herkesin limiti bu işleri önlemek adına dolmuştur umarım. Ben artık ülkemde böyle şeyleri görmek ve duymak istemiyorum. Yapılacak tek şey, bizim tüm ülkeyi birleştirmesi lazım başarıyla. Bu ülkenin bu refleksi var. Ömürümüz boyunda gördüğümüz ay yıldız oldu. Ne zedeletmeye ne de düşürmeye niyetimiz yok. Ülkemizde bir daha Ankara’daki patlamaya benzer birşey görmek istemiyoruz. Herkesin birlik olması lazım. Bu ülke bizim. Ben 'Hayat devam ediyor' sözlerinden hoşlanmıyorum! Klişe kelimelerden uzak durmaya çalışıyorum."
 
 
 
ÖĞRETMENİNDEN MEKTUP
 
Batman'ın Gercüş ilçesinde babasıyla yanyana toprağa verilen 9 yaşındaki Veysel Atılgan'ın öğretmeni onun ardından, Ankara'daki hain saldırıda öğrencimi kaybettim" diyerek başladı mektubuna... Şöyle devam etti:
 
Sevgili öğrencim Muhammed Veysel Atılgan, küçücük bedeninde taşıdığın kocaman yüreğinle barış dediğin için babanla el ele katillerin hedefi oldun. Başkentin göbeğinde faşist saldırıya maruz kaldın. Arkadaşlarınla daha dün mendil kapmaca oynarkenki coşkun gözlerimin önünden gitmiyor. Şimdi söyle güzel gözlü güzel yürekli çocuğum nasıl anlatayım arkadaşlarına barış sözcüğünün anlamını?
 
Ben bu dersi seni anmadan nasıl veririm? Seni, barış sözünü kullanmadan anlatırsam eksik olur, barış dersem peki arkadaşların sormaz mı 'barış ölüme eş mi öğretmenim?' diye. Küçücük bedenin ağzı salyalı katillerin hangi egolarını tatmin etti acaba? Güzel gözlü, güzel yürekli oğlum sana söz, oturmaktan hoşlandığın o cam kenarındaki yerin hep senin olacak. Barışın güvercini sensin artık benim için